drinkiq ittas vezetes ivas volan mogott pixabay_pexels (002).jpg
Idehaza még mindig sokan ülnek ittasan a volán mögé; fotó: Pixabay/Pexels

A Diageo, a világ vezető alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalata a közlekedésbiztonság javítása és a balesetek megelőzése összefogott a Hungarian Police Rallye Teammel, hogy közösen lépjenek fel az ittas vezetés visszaszorításáért. A DRINKiQ-val most te is tesztelheted tudásodat az alkohol hatásairól. Ez is érdekelhet: 19-en haltak meg a múlt héten közúti balesetben! Mutatjuk az okokat

A DRINKiQ tesztje alapján kiderült, hogy rengeteg tévhit kering az alkoholfogyasztással kapcsolatban

A Diageo folyamatosan azon dolgozik, hogy a moderált alkoholfogyasztást népszerűsítse. A márciusban Magyarországon is elindított DRINKiQ kampány alatt több mint 10 ezer kitöltő tesztelte tudását az alkohol hatásairól, amiből kiderült, hogy a mai napig rengeteg alkoholfogyasztással kapcsolatos tévhitnek hiszünk. Erre a linkre kattintva te is kitöltheted a DRINKiQ tesztjét.

autóbaleset helyszínelés elakadásjelző háromszög autóbalesetek
Illusztráció: Freepik/aleksandarlittlewolf

A KSH adatai alapján 2020-ban 1361 személysérüléses közúti közlekedési balesetet okoztak alkohol befolyása alatt, melynek 57%-ért a személygépkocsi vezetők, 21%-ért a kerékpárosok a felelősek. Ezért is kiemelt szerepe van a Diageo „Társadalom 2030: A fejlődés szellemében” elnevezésű 10 éves tervében annak a vállalásnak, hogy a vállalat ötmillió sofőr hozzáállását fogja megváltoztatni az ittas vezetés kapcsán.

Ittas szemüveg szimulálja az alkoholos befolyásoltságot

A Hungarian Police Rallye Team több mint 10 éve versenyez különböző kategóriákban és a versenyek szervízparkjaiban felépített közlekedésbiztonsági parkokban instruktoraik a rali kedvelőinek, családtagjainak játékos és edukációs jelleggel hívják fel a figyelmét a közlekedésben napi szinten fellelhető balesetveszélyekre. Az idei szezon során Egerben, Salgótarjánban, Pécsett, Székesfehérváron, Móron és Nyíregyházán is jelen lesz a Diageo és a DRINKiQ kampány. Az érdeklődők kitölthetik a 10 kérdésből álló DRINKiQ kvízt, ’ittas’ szemüveget próbálhatnak ki, illetve szimulátorral tesztelhetik reakciójukat különböző helyzetekben.

Balesetmegelőzés témában az alábbi cikkeket ajánljuk:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •