Cristiano Ronaldo
(fotó: flickr.com)

Cristiano Ronaldo nem csupán tehetséges sportoló, de egy úgy tűnik, igazi meghatározója a részvénypiacnak is. A keddi magyar-portugál meccsen elcsípett jelenet nem kis felbolydulást okozott a Coca-Cola tőzsdei szereplésében. De nézzük, mi is történt pontosan!

Nem kér a kólából Cristiano Ronaldo

A kedden megrendezésre került Magyarország-Portugália bajnoki meccset megelőzően sajtótájékoztatót tartott a portugál futballválogatott. A budapesti eseményen Cristiano Ronaldo is részt vett. De nemcsak jelen volt a világklasszis, hanem olyan arc-, és kézmozdulatokat tett, amelyek kihatással voltak a Coca-Cola életére. A portugál focista elé ugyanis számos szénsavas üdítőital volt felsorakoztatva, köztük a Coca-Cola. Cristiano Ronaldo azonban egy látványos fintor kíséretében, elpakolta maga elől a két kis üveges kólát. Helyette a magasba emelte a szintén előtte sorakozó ásványvizek egyikét, majd hozzátette: Aqua. Vagyis szerinte inkább igyon az ember vizet, mint cukros üdítőt. Mutatjuk a kínos jelenetet:

Cristiano Ronaldo tette hamar felborította a tőzsdepiacot. A sajtótájékoztató ideje alatt ugyanis közel négy milliárd dollárt veszített az értékéből a szénsavas üdítők királya. Egy részvény ára eddig 56,1 dolláron cserélt gazdát, ám a a focista megnyilvánulása után 55,22 dollárért lehet a részesedéshez hozzájutni. A portugál játékos viselkedését azonban nem feltétlenül tudják a rajongók sem hova tenni. Ronaldo ugyanis korábban büszkén vállalta szerepét, miszerint ő a Coca-Cola reklámarca. Ha pedig még ez sem lenne elég, meg kell említeni, hogy az Európa-bajnokság hivatalos szponzora szintén a Coca-Cola. Az üdítőmárka közleményében röviden tért csak ki az incidensre. Eszerint arra fókuszáltak, hogy egy rendezvényen mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy milyen frissítőt szeretne inni.

További színes híreinket, se hagyd ki: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •