alternatív barátok közt befejezés berényi miklós szőke zoltán barátok közt utolsó része
Berényi Miklós a sorozat utolsó másodperceiben (Fotó: Fotó: UFA Magyarország/Blikk)

Múlt hét szombaton lezárult a magyar televíziózás egyik meghatározó korszaka, ugyanis 23 év után, Berényi Miklós várva-várt visszatérésével véget ért a Barátok közt. A 10.456 epizódot megélt kultikus sorozat utolsó részének történéseit ebben a cikkünkben részleteztük. Azonban a szériának számos alternatív sorozatzáró jelenetet is forgattak, mutatjuk a legdrámaibbat! Tipp: Kőkemény szigor. Így jellemezte Gyurta Dani a tokiói olimpia légkörét

Íme a Barátok közt drámai alternatív befejezése

Hasonlóan a nagy nemzetközi produkciókhoz, a Barátok közt alkotói többféle alternatív befejezést is készítettek több karakter sorsáról. Az alkotók csak az utolsó pillanatban döntöttek arról, hogy melyik változat kerül az RTL Klub képernyőjére, így maguk a színészek sem lehettek biztosak abban, hogy milyen sors vár karaktereikre. A Média1 emlékeztet, hogy a többféle verzió elkészítésének az is volt az oka, hogy az év elején kiszivárgott a sorozat 120 oldalas befejező forgatókönyve, a csatorna pedig tartott a spoilerveszélytől, és szerette volna az utolsó pillanatig fenntartani az izgalmat a sorozat körül.)

 

A Mátyás király tér életét a hazai kereskedelmi televíziózás történetében rekordnak számító 23 éven keresztül sugározta az RTL Klub. A záróepizód a fő kereskedelmi célcsoportban 17,4 SHR%-os közönségarányt ért el, ami 600 ezer nézőt jelentett.

Az alábbi cikkeket se hagyd ki:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •