millenáris park álmodók álmodói
(Fotó: Millenáris/Facebook)

Több száz világhírű magyar géniusz a mai életünket is meghatározó találmányait ismerheted meg testközelből. Az interaktív Álmok álmodói 20 – Világraszóló magyarok elnevezésű kiállítás februárban nyílik a Millenárison. Tipp: Megnyílt a Nemzetközi Cirkuszfesztivál, egy hétig Budapestre figyel a cirkuszvilág

Mi közük vannak magyar tudósoknak az elektromos autózáshoz? A Millenáris kiállításán megtudhatod

A 6000 négyzetméteres kiállítótérben az infokommunikáció, valamint az ipar- és energiaszektor leleményei is bemutatkoznak: Jedlik Ányos villanydelejes forgonyától az Eötvös-ingán és Bláthy Ottó villanyóráján keresztül az atomenergia hasznosítását lehetővé tevő eredményekig. A mezőgazdaság témában többek között a precíziós gazdálkodásról és a vertikális farmokról tudhatnak meg többet a látogatók. A kiállítás közleménye szerint, a tárlat egyik legizgalmasabb része a tér tudománya nevet viselő kiállításrész, ahol a matematika, a repüléstudomány, az űrkutatás kiemelkedő magyar hozzájárulásainak megismerését VR- és dómvetítés színesíti.

A tárlatból kiderül az is, hogy a magyar szellemi hozzájárulásnak mekkora szerepe van az elektromos autózásban, a napenergia hasznosításában vagy épp a számítógépek világában. Nem is beszélve arról, hogy milyen lenne a világ biztonsági gyufa, golyóstoll, poroltó, transzformátor vagy vízóra nélkül. További részleteket a Millenáris hivatalos weblapján és Facebook-oldalán találsz.

Az alábbi programajánlókat se hagyd ki:

Forrás: MTI

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •