doktor szöszi musical budapest
(Fotó: PR)

New York, London és Bécs után Budapesten is látható lesz a Doktor Szöszi nagysikerű film Broadway-musical változata. Az ambiciózus szőke lány, akiben kevesen hisznek, mégis a csúcsra tör, miközben hű marad önmagához, megérkezett Budapestre is. A musicalt 2022. január 14-én a BOK csarnokban mutatják be Molnár László rendezésében. Ez biztos, hogy érdekel: 20 éves lett Doktor Szöszi! Reese Witherspoon már alig várja a 3. részt

Doktor Szöszit 2001-ben – éppen húsz éve – zárta a szívébe a világ. A Reese Witherspoon főszereplésével készült alkotás a szőke nős viccek cáfolataként született és egy csapásra a közönség kedvence lett. A film népszerűsége a mai napig töretlen, Elle Woods kalandjai 2011-ben pedig musical formájában is megszületett. Az előadást a Broadway-n hét Tony-díjra jelölték, a West Enden elvitte többek között a legjobb musical díját 2011-ben.

Gyilkos, a cuki csivava is benne lesz a Doktor Szöszi musicalben

„Nekünk a díszletben és a jelmezben lesz eltérés. Inkább a filmre fogunk hasonítani, mint a Broadway változatra. A szövegkörnyezet, a dalok ugyanazok lesznek, csak persze nálunk magyarul csendülnek fel a nagyon is populáris zeneszámok” – mesélte Molnár László, aki azt is elárulta: 20 évvel ezelőtt már imádta a filmet.

„Ciki vagy sem, én szeretem az ilyen csajos, romantikus filmeket. A Doktor Szöszi gyorsan fogalommá vált. Ezzel együtt nehéz feladat színpadra vinni, mert mindenki a filmhez fogja hasonlítani, azokat a főszereplőket, azokat a jeleneteket akarja viszont látni. A musical egyébként nagyon követi a film dramaturgiáját, úgyhogy abban bízom, hogy nekünk nem kell majd nagyon küzdeni, hogy visszaadjuk a film látványát és érzéseit.”

És, hogy benne lesz a Gyilkos, a cuki csivava, aki mindig ott lapult Elle hóna alatt? Igen! „Lesz csivava az előadásban, még beszélni – ugatni – is fog. Az ő betanítása is már folyamatban van” – árulta el a legnagyobb titkot Molnár László. Tipp: A legjobb északi filmeket szállítja a Skandináv Filmfesztivál

A következő oldalon megtudhatod, hogyan nyerhetsz londoni utazást a Doktor Szöszi musicallel.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2