lamborghini space key
(Fotó: Lamborghini)

Az Automobili Lamborghini bejelentette a cég történetének első NFT-projektjét. Az úgynevezett Lamborghini Space Key műalkotást – aminek egy része még a Nemzetközi Űrállomást is megjárta, – hamarosan árverésre bocsátják. Magyar NFT is van már: Weiler Péter megalkotta a világ első NFT-díszpárnáját

Lamborghini Space Key, a világűr kulcsa

A Lamborghini saját nem helyettesíthető tokent bocsátott ki, azaz egy olyan egyedi termék, ami csak digitális formában létezik. A Lamborghini NFT-je egy titokzatos digitális műalkotás, ami attól különleges, hogy az NFT-t őrző 32 gramm súlyú karbonszálas kártyák megjárták a világűrt is.

space key
A szénszálas kompozit anyag, ami a képen látható fémtéglába van zárva 2020 februárjától 2020 augusztusáig volt az űrben. Visszatérésekor az Európai Űrügynökség vizsgálta be, ezután formálták műalkotássá
lamborghini nft
Az NFT alkotóját egyelőre homály fedi

A történet néhány évvel ezelőtt kezdődött, amikor az olasz gyártó egy kutatás részeként szénszálas kompozit anyagot küldött fel a Nemzetközi Űrállomásra (ISS), hogy tanulmányozhassák hogyan viselkedik az a világűr harsány körülményei között. A Földre visszakerült karbonkártyákat – alapos bevizsgálás és tesztelés után – a képen látható QR-kódokkal látták el, amiket beszkennelve előhívhatók az ismeretlen művész egyelőre ismeretlen digitális alkotása, azaz maga a Lamborghini első NFT-je.

A cég hivatalos közleménye szerint további részleteket a következő napokban s hetekben fognak megosztanak, beleértve a Space Key-t és a digitális műalkotást jegyző művész kilétét, valamint az aukció dátumát és időpontját.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •