Paloznaki Jazzpiknik
(Fotó: Paloznaki Jazzpiknik/Facebook)

Három nap jazz, funk és soul, a nyári piknik élményével együtt! A Balaton északi partjának egyik legkedvesebb falujában, Paloznakon a Homola Pincészet 2021. július 29-31. között már 10. alkalommal kerül megrendezésre a Paloznaki Jazzpiknik. Ez is érdekelhet: A jazz kedvelőinek kihagyhatatlan nyári program az ingyenes Alba Regia Feszt

A fellépők között Rózsa Magdi, Mörk és Fábián Juli is

A Paloznaki Jazzpiknik szervezői közösségi oldalukon jelentették be a hírt, miszerint Al McKay azonnali kezelésre szorul, így csapata valamennyi koncertjét le kellett mondaniuk. Helyettük a flamenco-pop stílusával világhírig jutott francia-spanyol együttes, a Gipsy Kings mostanában koncertező felállása, a Gipsy Kings by Diego Baliardo lép fel.

Az 1978-ban alakult Gipsy Kings 1987-es, cím nélküli lemezével lett világhírű, ezen szerepel többek között a leghíresebb daluk a Bamboleo. A korong tizenkét országban került a top10-be és negyven hétig volt az amerikai listákon. A csapatot Dél-Franciaországban José Reyes, a híres flamenco-gitáros fiai és unokatestvéreik, a Baliardo fivérek alapították. Tizenhárom stúdióalbummal, kilenc válogatás-, valamint koncertanyaggal és számos Grammy-jelöléssel a hátuk mögött, flamenco, salsa és pop hangzású dalaikkal ma is sikeresek.

jazz fesztivál
Piknikhangulatú fesztivál (Fotó: Paloznaki Jazzpiknik/Facebook)

Másodszor változik a Paloznaki Jazzpiknik programja

Az eredeti programban szereplő Level 42 a járvány miatti bizonytalanságokra, valamint az Egyesült Királyság szigorú ki- és beutazási korlátozásaira hivatkozva mondta le 2021-re tervezett koncertjeinek nagy részét, köztük a Paloznaki Jazzpikniket.

Ahogy azt a szervezők korábban bejelentették, a nyitónapon Matt Biondi lép fel a Gipsy Kings by Diego Baliardo előtt. Pénteken a Mörk, Rúzsa Magdolna és a Deladap, míg szombaton a Manaky triója, a DePhazz, Candy Dulfer, majd a Kraak&Smaak játszik a Jazzpiknik nagyszínpadán. A dzsessz hazai képviselői Fábián Juli, az Audi Jazz Stage és a Taittinger is fellépnek fel a fesztiválon.

További színes programok a Balaton körül:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •