maserati gen3 formula-e
(Fotó: Maserati)

A Maserati újra beszáll az autósportba! Az olasz gyártó 2023-tól csatlakozik az ABB FIA Formula-E Világbajnoksághoz. A Maserati utoljára együléses versenyautóval 1958-ban Maria Teresa De Filippis-szel volt látható, az első nővel, aki kvalifikálta magát a Forma-1-es Nagydíjra. Tipp: Limitált szériával emlékezik legelső Forma 1-es győzelmére a Maserati

A Maserati a valaha volt legerősebb és leggyorsabb versenyautóval debütál a Formula-E bajnokságban

Az ABB FIA Formula-E Világbajnokság versenysorozata egyszerre szól a teljesítményről és az innovációról, így tökéletes terep a Maserati számára, hogy megmutassa a nagyvilágnak az autóversenyzés terén megszerzett páratlan tapasztalatait, illetve a Folgore által képviselt filozófiát. A Formula-E alapítása óta drámai versenyfutamokat hozott a világ legikonikusabb városainak utcáira, többek között New York-ba, Monacóba, Mexikóvárosba, Londonba vagy éppen Rómába. A versenysorozatban bevezetett innovációknak is köszönhető, hogy a ma értékesített elektromos autók egyre nagyobb hatótávval rendelkeznek.

A Maserati a Formula-E kilencedik évadjában tér vissza a rajtrácsra az új Gen3-mal, a valaha volt leggyorsabb, legkönnyebb és legerősebb Formula-E versenyautóval. A Gen3 a világ leghatékonyabb versenyautója, amely számos tervezési, gyártási és technológiai innovációval büszkélkedhet. Ezt se hagyd ki: David Beckham egy gyönyörű piros Maseratival driftel. Nézd meg a videót!

A Maserati versenykarrierjéről a következő oldalon olvashatsz többet.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2