augusztus 20 tűzijáték
(Fotó: szentistvannap2021.hu)

Minden eddiginél nagyobb, gigantikus tűzijáték készül az augusztus 20-i államalapítás ünnepe alkalmából Budapesten. Az Új „Tűz és fények játéka” névre keresztelt show komplex audiovizuális élményt nyújt majd fényjátékkal, kivetítőkkel és hangeffektekkel. Tipp: BKK-diákbérlettel kedvezményesen mehetsz állatkertbe és MOL Bubi éves bérletet nyerhetsz

100 drónnal fogják megjeleníteni a keresztet a Duna felett

A 34 perces műsor során a tűzijátékot több mint 60 uszályról és további földfelszíni helyekről indítják és minden felvonásnak lesz egy meghatározó színe. „A nagyobb rakétákat a Margit hídról és a Petőfi hídról, valamint 14 folyami bárkáról lövik majd fel. Ezeket a nagyobb uszályok “gyöngysorszerűen”; kapcsolódnak majd össze, és az Erzsébet hidat és a Szabadság hidat is feldíszítik, innen lesz a görögtűz is” – ismertette Tóth Ferenc, az ünnepi tűzijátékot lebonyolító NUVU Kft. ügyvezető igazgatója a Szent István Nap bejelentő sajtóeseményén. A tűzijáték mellett számos rakparti épületet megvilágítanak fényfestéssel, és 100 drónnal a keresztet is megjelenítik majd.

Reggel 9 órakor a Duna felett közel háromnegyed órás légiparádét rendeznek. A Hősök teréről a magyar történelem kiemelkedő alakjait felvonultató menet indul az Andrássy úton, a legkisebbeket pedig egész nap szabadtéri gyerekprogramokra várják. Számos ismert magyar előadó fellép majd a koncerteken, a Várkert Bazárban Magyar Ízek Utcája lesz, a Tabánban retró buli, és a hagyományok szerint megtartják a Mesterségek Ünnepét is. A többnapos rendezvénysorozat fénypontja egyértelműen az augusztus 20-i tűzijáték lesz, ami a hagyományoknak megfelelően este 9 órakor kezdődik.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrás: MTI, szentistvannap2021.hu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •