magyar ízek utcája budapest várkert bazár
A látogatók megkóstolhatják Magyarország tortáját és cukormentes tortáját, valamint a Szent István-napi kenyereket is (Fotó: Magyar Ízek Utcája/Facebook)

Fűben, fában orvosság szlogennel rendezik az idei Magyar Ízek Utcája elnevezésű eseményt augusztus 20. és 22. között a Várkert Bazárnál Budapesten. A különleges gasztrofesztiválon elsőként kóstolhatod meg az idei év Magyarország Tortáját is. Tipp: A Napraforgó lett idén Magyarország Tortája. Nézd meg a gyönyörű kreációt!

A Magyar Ízek Utcája idén a gyógynövényekről szól

A Lánchídtól a Döbrentei térig élelmiszerkészítők és -előállítók, cukrászok, pékek, vendéglátósok várják az érdeklődőket, mondta el Novotny Antal, a Magyar Ízek Utcája főszervezője. A rendezvény célja bemutatni a Kárpát-medence gazdag ízvilágát és gasztrokultúráját, így érkeznek résztvevők egyebek mellett Kárpátaljáról, a Felvidékről és az Őrségből. Emellett idén a gyógyító növényekre, fűszerekre, ételekre, italokra, gasztrokulturális elemekre helyezik a hangsúlyt.

szent istván napi kenyer
A 2021-es Szent István-napi kenyér mellett a rendezvényen élelmiszerkészítők és -előállítók, cukrászok, pékek, vendéglátósok várják az érdeklődőket (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A Szent István-napi kenyér címet idén a solymári Hel Pékség Solymár gyöngye elnevezésű kenyere nyerte el, az év innovatív kenyere a tiszakécskei Fejedelmi Pékség Tisza-parti magvas kézműves kenyere lett. A rendezvényen a látogatók megkóstolhatják a fent említett kenyeret és Magyarország Tortáját és Cukormentes Tortáját is.

A Magyar Ízek Utcája programjai között bábszínházi előadások, közlekedésbiztonsági foglalkozások, véradás, vércukorszint-mérés és koncertek is szerepelnek.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrás: MTI, borítókép: Facebook

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •