Diva GTV6 Giulietta spider

Fontos mérföldkőhöz érkezett az Alfa Romeo. A fennállásának 110. évfordulóját ünneplő patinás olasz márka egyike a világ kivételesen hosszú múltra visszatekintő autógyártóinak. Helyzetét különlegessé teszi, hogy történetének meghatározó fejlesztéseit, modelljeit nem csak a lexikonok lapjai, hanem a márka múzeuma is megőrizte. Az évforduló alkalmából az olaszországi Alfa Romeo Múzeum – eleget téve az egészségvédelmi és biztonsági előírások – megnyitotta kapuit. Nézzük, mi mindent láthatsz, ha Milánóba látogatsz.

Alfa Romeo Múzeum: 150 történelmi jármű van kiállítva

Az Alfa Romeo Múzeum igazi márkaközpont Milánó külvárosában, Arese-ben. Kiállítási területein több mint kétszáz történelmi jármű várja a látogatókat. Ráadásul most megnyitották a múzeum korábbi, magángyűjteményeket őrző területeit is. Az érdeklődők így további 150 autóban, trófeákban, műalkotásokban, valamint közúti járművek, repülőgépek és hajók motorjaiban gyönyörködhetnek. A tizennyolc tematikus zónára osztott páratlan kollekcióban megtalálhatók az Alfa Romeo legkorábbi gépkocsijai, például a 20/30 ES. De várják az érdeklődőket a különféle Formula sorozatokra készült modellek is, a Formula1-es és a Formula Indy versenyautók.

Olaszország Alfa Romeo múzeum

Alfa Romeo Múzeum 1900 Giulietta
Az Alfa Romeo Múzeum igazi márkaközpont Milánó külvárosában, Arese-ben

 

Alfa Romeo múzeum kiállítás

A gyűjtemény tematikus látnivalói:

 • koncepció autók – például a Caimano és a Protéo
 • prototípusok – köztük a Scrabble és a Sprint 6C
 • történelmi sportmodellek – mint az RL, a Vittorio Jano 6C
 • újabb verseny- és közúti járművek

Végül, de nem utolsósorban, nem feledkezhetünk el a gyűjtemény különleges látványosságai közé sorolható motorokról sem. Ilyenek az 1930-as évekből származó 4C 1500, és a Forma 1 Turbo 415T.

Történelmi járművek az olasz rendőrség háza tájáról

Az Alfa Romeo Múzeum a születésnap alkalmából új kiállítással is jelentkezik. Az „Alfa Romeo Uniform” szekciót az olasz rendőrség, azaz a CARABINIERI autóinak szentelték. A kiállítási terület látványvilágát a geometrikus grafikák, a szimbolikus színek használata teszi dinamikussá. Az új szekcióban felsorakozó hat, nagy körültekintéssel kiválasztott Alfa Romeo egy immár hatvan esztendeje kiválóan működő kapcsolatról tesz tanúságot. A kör alakú platformokon elhelyezett, hangulatosan megvilágított, CARABINIERI színekben pompázó autók érzékeltetik, hogy évtizedek alatt a márka modelljei hogyan szolgálták az olasz egyenruhásokat.

Alfa Romeo olasz rendőrség történelmi járművek olaszország

A jövő betűi: GTA

Arese-ben debütál a nyilvánosság előtt az új, limitált kiadású Giulia GTA. Az Alfa Romeo 110. születésnapjára tervezett modell koncepcióját és technikai alapjait az 1965-ös Giulia GTA ihlette. Az új Giulia GTA megőrizte sportos vérvonalát, fejlesztésénél a tervezők a Giulia Quadrifoglio modelljéből indultak ki.

Tour of 110 years: kirándulás a történelemben

Az Alfa Romeo Múzeum a márka születésnapja alkalmából egy hatrészes videosorozat segítségével virtuális túrára hívja látogatóit. A „Tour of 110 years” címet viselő bemutató a következő fejezeteket tartalmazza:

 1. Bevezetés; a múzeum áttekintő bemutatása
 2. “Idővonal” koncepció; Alfa Romeo az iparban
 3. A “Szépség”; a stílus, a forma és az életmód ötvözete
 4. A „Sebesség”; együtt a technológia, a versenyképesség, a vezetési élmény
 5. A „Tárlat”; exkluzív látnivalók
 6. Az „Archívum”; fényképek, videók, műszaki rajzok, vázlatok és gyártási nyilvántartások

Ha szereted az Alfa Romeót és érdekelnek a szuperautók, olvasd el cikkünket, amelyben bemuttatuk a Giulia és a Stelvio Quadrifoglio MY2020 párost.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •