Volvo Concept Recharge
Volvo Concept Recharge (Fotó: Volvo)

A tisztán elektromos Volvo Concept Recharge jóval több egy tanulmányautónál. A gyártó az összes zöld és fenntartható megoldását egy járműbe sűrítette. Az eredmény egy egészen elképesztő koncepcióautó, ami a prémium skandináv dizájn időtlen eleganciáját tükrözi. Mutatjuk! Ezt se hagyd ki: Bálna formájú okos lakókocsi? Létezik, Kínában megcsinálták!

A Volvo Cars jelenleg vezető szerepet tölt be a fenntartható és természetes anyagok autóipari felhasználása terén. A Volvo Concept Recharge újabb bizonyítéka annak, hogy a jövőben is meg kívánja őrizni elsőségét ezen a téren. A Volvo célja, hogy 2030-tól kizárólag tisztán elektromos járműveket forgalmazzon, és 2040-re teljes mértékben klímasemlegessé és körkörössé tegye a vállalata egészének működését.

Volvo Concept Recharge: száműzték a valódi bőrt

A belső tér bővelkedik fenntartható – természetes vagy újrahasznosított – anyagokban, a felelősségteljes gazdálkodásból származó svéd gyapjútól kezdve a környezettudatos szövetanyagokon át a természetes alapanyagokból gyártott, kis tömegű kompozit anyagokig. Ezt is ajánljuk: Ez az elektromos lakókocsi 3000 kilométert is megtesz egyetlen töltés nélkül

Volvo Concept Recharge
Futurisztikus beltér (Fotó: Volvo)

A felelősségteljes gazdálkodásból származó svéd gyapjúból teljesen természetes, lélegző szövetanyag készül, amely egyáltalán nem tartalmaz adalékokat. A meleg, puha anyag az ülés háttámláját és a műszerfal tetejét borítja. A padlót és az ajtók alsó felét ugyanakkor 100%-ban gyapjúból készített szőnyeg borítja.

Az üléspárnák, valamint az ajtók gyakran megérintett felületei környezettudatos anyagból: cellulóz tartalmú Tencel™ rostokból készültek. Ez a szövet rendkívül tartós, mégis puha tapintású. A fokozottan víz- és energiatakarékos gyártási folyamat során készülő Tencel™ rostok alkalmazása lehetővé teszi a Volvo tervezői számára, hogy kevesebb műanyagot használjanak fel az utastéri alkatrészek előállítása során.

Az ülések háttámláját, a fejtámaszokat, valamint a kormánykerék egy részét a Volvo Cars által kifejlesztett új anyag: a Nordico borítja. A fenntartható svédországi és finnországi erdőkből származó, természetes és újrahasznosított alapanyagokból gyártott, puha tapintású anyag CO2-lábnyoma 74 százalékkal alacsonyabb, mint a bőré. Tipp: Dizájner utazótáskát készített a Volvo, nem fogod elhinni, hogy miből

A Concept Recharge utasterének más pontjain, így az alsó tárolókban, a fejtámaszok hátoldalán, valamint a lábtámasznál a Volvo Cars beszállítóinak bevonásával kifejlesztett len kompozit anyagot alkalmaztak. A lenmagrostok és kompozit anyagok keverékéből erős és könnyű, ugyanakkor tetszetős és természetes hatású anyagot állítanak elő. Ugyancsak len kompozitból készülnek az első és hátsó lökhárítók, valamint a külső küszöbtoldatok. A len kompozitok külső és belső használata révén jelentősen csökkent a műanyagok alkalmazása az autóban.

A következő oldalon az is kiderül, hogy milyen abroncsot kapott a Volvo Concept Recharge.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2