vogel adrienn notheisz ivett
Vogel Adrienn (jobb) és navigátora Notheisz Ivett sikeresen kezdték a rali EB-t (Fotó: Roger Racing Team/FIA ERC)

Elérkezett végre a nagy nap, amikor Vogel Adrienn újra a volán mögé ülhet navigátorával, Notheisz Ivettel együtt. Kezdetét veszi ugyanis a 2021-es versenyszezon.

Vogel Adrienn alig várja a versenyszezon kezdetét

Április 18-án, a Peugeot 208 Rally Cup Hungary mezőnyének tagjaként vág neki a szezonnak a csinos magyar versenyzőnő, Vogel Adrienn. Az összesen 464,9 kilométeres, I. Therwoolin Boldogkő Rally-n természetesen vele tart navigátora, Notheisz Ivett is. A szezon első állomásán, kilenc gyorsasági szakaszon, 124,95 kilométer vár a versenyzőkre. A női páros már a szezon előtt kipróbálhatta legújabb társát, a Peugeot 208 rally4-es versenyautót.

Vogel Adrienn
Vogel Adriék már a tesztelést is nagyon élvezték

“Nagyjából 40-50 kilométert tettünk meg a teszten. A változékony időnek köszönhetően esőben vizes abroncsokon, valamint a felszáradó pályán vizes keverékű slickeken is kipróbálhattuk az autót. Nagyon pontosan kanyarodik, főleg a szűk kanyarokban. Stabil, erős technika, rövidek a fokozatok a váltóban, de kell még azért kilométer, hogy megszokjam. Mégiscsak más, mint amit eddig vezettem” – meséli élményeit Vogel Adrienn. A versenyszezon első hazai pályája remélhetőleg mellőzi majd az időjárás viszontagságait.

Sikereik története

A 2020-ban az MNASZ, az MNASZ Rally Szakági Bizottsága, valamint a Formula és Autósport Magazin által is az Év női autóversenyzőjének választott sportoló karrierje kilenc évvel ezelőtt indult útjára. A csinos autóvezető még 2012-ben indult el először a Lotus Ladies Cup magyar márkakupáján. 2014-ben, első szezonját négy futamgyőzelemmel, öt dobogós helyezéssel, és a legtöbb pole pozícióval teljesítette. Szintén ebben az évben nyerte el a Maserati Trofeo Cup-on a legjobb női versenyzőnek járó kupát. Sikersorozata a Hankook Suzuki Cup-ban folytatódott, ahol negyedik helyezettként végzett. Adrienn nem csupán a személyautók világában tette magasra a lécet. 2017-ben a részt vett a kínai kamionbajnokságon, a férfiak mezőnyében a 11. helyen, míg a nők között az első helyen végzett. Ebben az évben ráadásul elnyerte a MNASZ, Év női autóversenyzője kitüntetést is. 2018-ban Kia Picantójával összetettben hetedik lett a Kia Platinum Cup-on. Ugyanebben az évben megszerezte első magyar bajnoki címét  a Rally Sprintben, Notheisz Ivettel az oldalán. A páros több nemzetközi ralin is indult, ahol előkelő helyezéseket értek el. Reményeink szerint ez az idei évben sem fog megváltozni.

További cikkeinket a csinos versenyzőhölgyről itt találod: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •