Vogel Adrienn Peugeot kupa
Március 27-én lesz a szezonrajt; fotó: Peugeot

A Peugeot 208 Rally Cup Hungary versenyein áll rajthoz idén itthon Vogel Adrienn és navigátora, Notheisz Ivett. A 2020-ban az MNASZ Év női autóversenyzője címmel kitüntetett ralipilóta izgatottan várja a szezonrajtot.

“Szeretjük a márkakupák hangulatát! Ezért is döntöttünk úgy, hogy a hazai versenyeinken a Peugeot Kupában állunk rajthoz. Egy teszten már kipróbálhattuk az új Peugeot 208 Rally4-es versenyautót: nagyon jó kis autó, erősnek tűnik. Keveset mentem csak vele a teszten, de a mozgása nagyon tetszett az alap beállításokkal. Ígéretes, hogy több program közül lehetett választani vizes és száraz körülményekre. Kíváncsian várom, hogy rosszabb minőségű úton hogyan fog viselkedni. A motor erős és nyomatékos, bővebbet majd több versenykilométer után tudok mondani” – nyilatkozta Vogel Adrienn, aki nemrég az M-Sport legújabb rally3-as Ford Fiestáját is  tesztelhette.

vogel notheisz peugeot
Notheisz Ivett és Vogel Adrienn már izgatottan várják a rajtot; fotó: Roger Racing Team

Az idei lesz a Peugeot Kupa negyedik szezonja, és egyben az első év, amikor a mezőny tagjai az új, 1.2-es, háromhengeres, turbós Peugeot 208 Rally4 autókkal versenyeznek. Az autók teljesen egyformák, ahogy a motorvezérlő programok is, sőt, a versenyek után egymás telemetria adatait is megnézhetik a pilóták. A pénzdíjas versenyeken a résztvevők a futóműbeállítással és a gumiválasztással tudják személyre szabni a versenyautót. A mezőny egyelőre alakulóban van, a Peugeot Kupa öt futamból áll majd 2021-ben, melyek a következők:

Salgó Rallye, 2021 március 27-28.
Miskolc Rallye, 2021. április 16-18.
Mecsek Rallye, 2021 június 24-27.
Vértes Rally, 2021 augusztus
Nyíregyháza Rally, 2021 október 22-24.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •