viva magenta pantone 2023

A Pantone vállalat 22 éve minden évben meghirdeti az év színét, így történt ez most is. 2023-ban az „Év színe” a meglepően bátor és szokatlan 18-1750 Viva Magenta lett. A híres színintézet évről évre a korszellem jegyében választja ki az árnyalatokat, amelyekben a múlt és a jövő hatásai ötvöződnek, és amelyekből a társadalom számára legszükségesebb energiákat meríthetjük.

Az életöröm és lázadás színe

A 18-1750 Viva Magenta az életöröm és lázadás színe, merész, szellemes árnyalat, amely erőt kölcsönöz mindannyiunk számára 2023-ban, a nehéz évek utáni felálláshoz és újrakezdéshez.

viva magenta 2023 pantone
Fotó: Freepik

Az „Év színe” kategória megválasztása minden esztendőben komoly kutatómunkát igényel, hiszen a jelen történéseire reflektál, az aktuális élethelyzetre, a kulturális és társadalmi változásokra, és a globális folyamatokra válaszolva. A tavalyi évet jellemző, hűvös, kékes árnyalatú Very Peri árnyalata után a színintézet idén cselekvésre buzdít. A Viva Magenta vibrál a lendülettől és az erőtől, a gátlásaink leküzdésére, kísérletezésre és önkifejezésre buzdít. A bátor és lüktető szín örömmel és optimizmussal tölti meg mindennapjainkat, egy határok nélküli árnyalat, amely mindenkit felráz és kimozdít komfortzónájából.

Avon magenta
Fotó: Avon

A technológia korában, amikor a virtuális világ egyre hangsúlyosabb részévé válik életünknek, a színintézet szakemberei a természethez és a valósághoz nyúlva merítettek inspirációt az „Év színének” kiválasztásakor. A Viva Magenta a természet erőit megidézve pezsdíti fel szellemünket és segít belső erőnk kiépítésében, a vörös színcsaládból származó árnyalatot a bíbortetű vörös festékanyaga ihlette, amely az egyik legértékesebb és legerősebb természetes színezék.

2023-ban a Viva Magenta uralja a trendeket

Az „Év színe” a legújabb trendeket hivatott tükrözni, befolyásolja a termékfejlesztést és a vásárlási döntéseket számos iparágban. Meghatározza többek között az ipari formatervezés, a termékcsomagolás, az enteriőr- és webdizájn világát, valamint a divat és a szépségipar trendjeit is, így bátran beépíthetjük ruhatárunkba és akkor sem lövünk mellé, ha sminkrutinunk szerves részévé tesszük, hiszen a Viva Magenta a meleg és a hideg árnyalatok között egyensúlyoz, így tökéletes választás lehet minden színtípus számára.

Ez is érdekelhet:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •