utazasi tippek kirandulás hátizsákos lány
(Fotó: Freepik)

Az életünk megváltozott, és nemcsak makró környezetünkben, hanem saját kis világunkban is. Fogalmunk sincs, mikor térhetünk vissza a normális kerékvágásba és egyáltalán, mit fogunk normális kerékvágásnak nevezni ezek után? Ráadásul sok új reguláció van, amelyet a túlélésünk és a járvány visszaszorítása miatt be kell tartanunk. Most igazán megéreztük és megtapasztalhattuk azt, hogy mit jelent felelősen viselkedni és nemcsak magunkért, hanem másokért is; szűkebb és tágabb környezetünkért felelősséget vállalni.

Hasznos utazási tippek a környezet érdekében

belföldi utazás nyaralás utazási tippek
A magyarok számára a belföldi utazás jelenleg még biztonságosabbnak tűnik a külföldinél; fotó: Freepik

A járvány után szeretnénk korábbi életvitelünket és életszínvonalunkat fenntartani, és sokaknak ebbe beletartozik az utazás lehetősége is. Bárhogyan is alakuljon az utazási kedv a jövőre nézve, nagyon fontos, hogy az eddigiekhez képest még nagyobb figyelemmel és felelősséggel tervezzük meg utazásainkat, kirándulásainkat. Az alábbiakban megosztunk néhány utazási tippet, amelyek segíthetnek felelős, tudatos utazó módjára felfedezni a világot.

1. Előnyben a helyi látványosságok

A korlátozások és a karantén időszaka megmutatta, hogy új tájakat felfedezni akár a szomszéd faluban, városban is lehet, és nem kell több ezer kilométert utazni, hogy kikapcsolódjunk, feltöltődjünk. Tájékozódj, hogy a környékeden milyen látványosságok, érdekességek vannak, amelyeket még nem láttál és fedezd fel ezeket a helyeket.

2. Nem kell mindenhova repülővel utazni

nemzetközi vonatok
(Fotó: Freepik)

Ha rövid távolságra mennél, akkor használd inkább a szárazföldi közlekedést, ezen belül is részesítsd előnyben a közösségi közlekedést vagy a biciklizést, gyaloglást. Csak ha nagyobb távolságra indulsz, akkor használd a légi közlekedést! Ha érdekel, hogyan változott a nemzetközi vonatközlekedés, kattints ide!

3. Kerüld a turistákat, utazz szezonon kívül

Ha teheted, utazz inkább főszezonon kívül, így a környezetet nem terheled túl egy-egy csúcsidőszakban, amikor amúgy is sok a turista. Ráadásul sokkal hangulatosabb és nyugisabb úgy felfedezni új helyeket, hogy nem kell harcolnod a többi turistával egy-egy jó fotóért.

A következő oldalon további utazási tippek várnak, hogy belőled is tudatos utazó váljon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4