hazai-uti-celok
Legyen szó rövidebb vagy hosszabb utazásról, mindig vigyünk magunkkal szájmaszkot, kézfertőtlenítőt!

Több mint két hónap kijárási korlátozás után, a megfelelő biztonsági intézkedések betartásával ismét kimozdulhatunk. Feszült időszak után mindenkire ráfér egy kis lazítás és feltöltődés, és szerencsére nem kell ehhez messzire menni, hiszen belföldön is csodás helyeket fedezhetünk fel. Továbbra is célszerű olyan helyekre menni, ahol nincsen tömeg és a friss levegőn vagyunk. Szerencsére kis hazánk bővelkedik csodás tájakkal, ahova érdemes rövidebb vagy hosszabb időre ellátogatni, és autóval is könnyedén megközelíthetők. Íme, a kedvenc hazai úti célok, és néhány tipp, hogy mire figyeljünk az utazás során.

Három kedvelt belföldi úti cél a Balatontól a Tisza-tóig

  • Az egészségügyi helyzetre való tekintettel azt még ugyan nem tudjuk, hogy idén is a Balaton lesz-e a sláger az utazók körében, de az biztos, hogy az aktív pihenőknek a Balaton északi partján található Szent György-hegy ideális belföldi úti cél. Itt csodálatos panorámában lehet gyönyörködni, és a hegyen borospincék, túra útvonalak és kalandos kerékpárutak várják a kirándulókat. A közelben található a Káli-medence is, ahol a Hegyestű és a Szentbékállai Kőtenger szintén megérdemelnek egy látogatást.
monoszlo-hegyestu-balaton
Hegyestű – a Balaton-felvidék egyik fő látványossága; fotó: PIxabay/ivabalk
  • A romantika kedvelőinek a Dunakanyar nyújthat lehet a hazai úti célok favoritja. A nemrég Európai Örökség címmel elismert Szentendre mesebeli utcái, Zebegény erdői, a vácrátóti botanikus kert és a Visegrádi Pisztrángos Tavak akár néhány órás kirándulást is megérnek. A kisoroszi szigetcsúcs, pedig olyan élményt nyújt, mintha egy másik országban lennénk, és nem mellesleg ideális piknikező helyszín is.
  • Hazánk második legnagyobb tava a Tisza-tó is izgalmas programokkal várja a látogatókat. A Tisza-tavi fa vízisétányon – azon kívül, hogy megtapasztalható a vízen járás élménye – megfigyelhető a környék növény- és állatvilága. A közeli Karcagon pedig holland típusú, felülhajtós gyönyörű szélmalom található.

Fontos az autó fertőtlenítése

De mielőtt útra kelnénk, indulás előtt ajánlott rászánni egy kis időt arra, hogy valamilyen készítménnyel fertőtlenítsük az autót, kiváltképp a kocsi belsejében azokat a dolgokat, amelyekkel vezetés közben érintkezünk – kormány, sebváltó, műszerfal, kijelző, ajtónyitó stb. Ezzel nem csak autónk tisztaságáért tehetünk, de eltávolíthatjuk az ezeken a felületeken megtelepedett baktériumokat is. Azok számára, akik nem rendelkeznek gépjárművel, az autókölcsönzés tökéletes megoldás lehet, van olyan kölcsönző, amelyik igény esetén házhoz is szállítja a bérelni kívánt autót. Legyen szó rövidebb vagy hosszabb utazásról, mindig vigyünk magunkkal szájmaszkot, kézfertőtlenítőt. Továbbra is vigyázunk kell magunkra és egymásra, de szerencsére most már megengedhetünk magunkat egy kis feltöltődést is.

belfoldi-uti-celok-autoval
Az autóval való közlekedés még mindig az egyik legbiztonságosabb közlekedési mód

Ha hosszabb autóút áll előttünk és kisgyermek is velünk utazik, nem árt felkészülni az ő szórakoztatásra. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a 8 leggyakrabban előforduló kérdést, amiket a gyerekek kérdezhetnek a szüleiktől egy-egy autós kirándulás alkalmával, segítségül pedig lehetséges válaszokat is írtunk.

Forrás: Europcar