3. Nézz filmeket akár a telefonodon!

Karácsonyra nemcsak a lakásunkat kell felkészíteni, hanem fel is kell venni az ünnep szellemét. Ennek pedig elengedhetetlen része a karácsonyi filmek felidézése! Az on-demand platformoknak köszönhetően a hét vagy a nap bármely szakában, sőt, akár a telefonodon is megnézhetsz egy filmet, ha ahhoz támad kedved. De ha a zenéhez van kedved, az sem jelent problémát – kövesd a Filharmonikusok vagy a Budapest Bar koncertjeit.

4. Tájékozódj!

Az idei karácsony nem csupán a kialakult helyzet miatt lesz más, de azért is, mert folyamatosan változhatnak a kimozdulási és vásárlási lehetőségeink. Ehhez azonban a mobilunk éjjel-nappal segítségünkre van! Ha például mindenképp el kell menned vásárolni vagy ügyet intézni, nézd meg, hol tudod a gyalog távon belül kipipálni a dolgot. Sőt, afelől is tudsz tájékozódni, mikor vannak a legkevesebben az adott helyen, így elkerülheted a tömeget. Ha nem vagy biztos az épp hatályban lévő szabályozásokkal kapcsolatban, inkább csekkold őket még egyszer a neten! Az idősebb rokonaiddal és ismerőseiddel pedig inkább tartsd online a kapcsolatot a biztonság kedvéért. Ha mégis meglátogatnád őket, érdemes tudni, hogy a Google Térképen belül a frissített COVID-réteg új információi különösen hasznosak lehetnek.

karácsony okostelefon ünnep
Akár otthon maradunk, akár elutazunk, a legfrissebb COVID trendek figyelemmel kísérése elengedhetetlen; fotó: Freepik

5. Lepd meg a nagyit is!

Idén az okoeszközeink nem csak a szórakoztatásban, de a karácsony meghitté tételében is sokat tudnak segíteni. A családok egymástól távollévő tagjai sem maradhatnak ki az ünnepi forgatagból, ezért érdemes ilyenkor kihasználni a karácsonyi ajánlatokat és beújítani egy olyan telefont, tabletet vagy akár laptopot, amin keresztül virtuálisan akár az idősebb családtagok is jelen lehetnek a meghitt pillanatokban.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2