karácsony okostelefon ünnep
Akár otthon maradunk, akár elutazunk, a legfrissebb COVID trendek figyelemmel kísérése elengedhetetlen; fotó: Freepik

Az ünnepek közeledtével két hasznos funkcióval bővül a Google Térkép, segítségükkel a karácsonyi készülődés is biztonságosabban telhet. A frissített COVID-réteg új információi különösen hasznosak lehetnek, ha távoli rokonaink meglátogatását tervezzük. Ha pedig tömegközlekedésre szállunk, a Google Térkép valós idejű adatokat szolgáltat arról, hogy az adott járat éppen mennyire zsúfolt.

Így segít a Google a járvány idején

A COVID-19 drasztikusan átformálta világunkat. Ezért a Google idén elsősorban az információhoz jutást igyekezett megkönnyíteni számunkra, hogy segítsen biztonságban maradni, valamint naprakésznek lenni az aktuális és hiteles tudnivalók terén. A világjárvány kezdete óta a Google csaknem 250 új funkcióval és fejlesztéssel egészítette ki a 15 éves Google Térképet, hogy könnyebben alkalmazkodhassunk az új helyzethez – kezdve az élő látogatottsági adatoktól a kritikus egészségügyi és biztonsági információk naprakész megjelenítéséig. Az ünnepek közeledtével sincs ez másként, a Google további innovatív funkciókat vezet be, amellyel a magyar embereknek is segítségére lehet a biztonságos készülődésben. Akár otthon maradunk, akár elutazunk, a legfrissebb COVID trendek figyelemmel kísérése elengedhetetlen biztonságunk megőrzése érdekében. A Google COVID-19-réteg bekapcsolása óta csaknem 10 millió embernek segített fontos információkhoz jutni a járvány kapcsán.

google maps
Közvetlenül a Térkép felületéről érhetők el az információk; fotó: Freepik/ijeab

Jön a COVID-réteg

Most, az ünnepek előtt két újabb fejlesztés érkezik. A frissített COVID-réteg – ami Androidon és iOS-en is elérhetővé válik a következő hetekben – még több információt kínál, beleértve az adott területen regisztrált eddigi összes megbetegedést, valamint a helyi hatóságok koronavírussal kapcsolatos információs oldalait. Ez különösen hasznos lehet, ha a családtagok meglátogatása előtt tájékozódni akarunk a helyi irányelvekről, mintavételi pontokról és korlátozásokról. Az ünnepi tömegek elkerülése sokunk számára mindig is fontos volt, idén viszont a Google még nagyobb segítséget kíván nyújtani. Ha például a tömegközlekedést választjuk, mostantól valós idejű, az adott járatok zsúfoltságára vagy éppen alacsony utazószámra utaló információ segít minket a megfelelő időszak kiválasztásában.

google térkép covid-réteg
Mennyire zsúfolt a kiválasztott tömegközlekedési vonal az adott pillanatban?

A  Google Térkép felhasználóinak visszajelzései alapján (mindenhol, ahol rendelkezésre állnak az adatok) mostantól Androidon és iOS-en egyaránt követhetjük, hogy mennyire telt meg az adott autóbusz, vonat vagy metró, amellyel utazni kívánunk.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •