új google térkép
A megújult felületen 5 ikon segít a tájékozódásban és informálódásban

2005-ben indult a Google Térkép, ma már több mint egymilliárd ember használja, hogy lássa és felfedezze a világot. A leghasznosabb funkciókat mi is szeretjük, utazzunk akár autóval, vagy turistáskodjunk gyalog. A 15. születésnapot új kinézettel és termékfrissítésekkel ünnepeli a megújult Google Maps, ezeket mutatjuk most be.

Google Térkép: megújult kinézet kívül-belül

Már egy frissített Google Térkép alkalmazást láthatunk – Androidon és iOS-en egyaránt -, amely még könnyebben elérhetővé teszi a szükséges funkciókat öt easy-to-access ikonnal. Ezek pedig: Felfedezés, Ingázás, Mentve, Közzététel és Frissítés.

Felfedezés: A közelben keresnénk egy helyet, ahol ebédelhetünk, élő zenét hallgathatunk, vagy bevásárolhatunk? A Felfedezés lapon többek között információkat, értékeléseket és véleményeket találunk a világ mintegy 200 millió helyéről, ideértve a helyi éttermeket, a közeli látnivalókat és a városi tájékozódási pontokat.

megújult Google Maps Icon

Ingázás: Akár autóval, akár tömegközlekedéssel utazunk, az Ingázás ikonnal biztosak lehetünk benne, hogy a leghatékonyabb útvonalon közlekedünk. Állítsuk be a napi ingázási útvonalát, hogy valós idejű forgalmi frissítéseket, menetidőket és javaslatokat kapjunk az alternatív útvonalakhoz.

Mentve: A felhasználók több mint 6,5 milliárd helyet mentettek el a Google Térképen – a szomszédos pékségtől kezdve a közelgő vakáció alkalmából kiszemelt híres étteremig. Mostantól ezeket kényelmesen megnézhetjük egyetlen helyen, emellett pedig megszervezhetjük közelgő utazásunkat, valamint ajánlásokat oszthatunk meg az eddig meglátogatott helyek alapján.

Közzététel: Évente százmillió felhasználó segíti információkkal a Google Térkép naprakészen tartását. A megújult Google Maps Közzététel lapján könnyedén megoszthatjuk helyi ismereteinket, például az utak és címek részleteit, a hiányzó helyeket, az üzletek értékelését és az azokról készített fotókat. Minden hozzájárulás nagyban segíti a többi felhasználót az új helyek megismerésében és a döntéshozatalban.

Frissítés: Az új Frissítés lap egy “hírfolyam”, a helyi szakértők által felkapott kihagyhatatlan helyekről. A felfedezés mellett elmenthetjük és megoszthatjuk ajánlásainkat másokkal, vagy közvetlenül cseveghetünk vállalkozásokkal is, hogy kérdéseinkre választ kapjunk.

A Google Térkép ikonja is megújul: a térkép kezdetektől fogva kulcsfontosságú elemére, a tűre épül, s egyben képviseli azt a fejlődést, amely az egyik pontból a másikba történő navigálással kezdődött, és az új helyek és élmények felfedezésének megkönnyítéséig jutott.

A Google Térkép funkciója – amellyel telefonunk kimondja helyettünk a keresett úti cél nevét a kért idegen nyelven – természetesen megmarad.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •