unicum barista koktél
(Fotó: Zwack Unicum)

Közel hároméves fejlesztői munka eredményeként a Zwack Unicum bemutatja az Unicum család legújabb tagját, az Unicum Baristát. Az arabica kávé kivonattal, tölgyfahordóban érlelt Unicum egyelőre csak a kiválasztott vendéglátóhelyeken lesz elérhető.

A keserűlikőr-fogyasztás és a kávézás egyaránt évszázados múltra tekint vissza számos európai országban, így Magyarországon is. Ezt a két hagyományt egyesíti innovatív módon az Unicum Barista, amelynek fő alkotóelemei az Unicum és az arabica kávé.

Unicum Barista: a keserűlikőr és a kávé találkozása

zwack unicum
(Fotó: Zwack Unicum)

„Nagy öröm számunkra, hogy ebben a rendkívüli, kihívásokkal teli időszakban egy olyan fejlesztésről számolhatunk be, mint az Unicum Barista. Az új termék a Zwack Unicum életében és a likőrgyártás, illetve a kávézás hazai történetében egyaránt fontos mérföldkőnek minősül. Hosszú utat tettünk meg az elmúlt években, mire eljutottunk egy olyan különleges ital megalkotásáig, amely minden elemében híven tükrözi e két terület itthoni hagyományait” – mondta el Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke.

A likőrfogyasztás és a kávézás tradicionálisan kötődik a vendéglátóhelyekhez, a múlt század első felének kávéházaitól kezdve a presszókon és a jelenkor kisebb-nagyobb kávézóin át egészen az éttermekig, bárokig. A vállalat ezért szeretné ebben a nehéz helyzetben a szektort a maga eszközeivel azzal támogatni, hogy az érdeklődők egyelőre kizárólag a kiválasztott vendéglátóhelyeken juthatnak hozzá az Unicum Baristához országszerte.

Ne feledd, ha alkoholt fogyasztasz, ne vezess autót. Ha mást látsz ittas állapotban a volán mögé ülni, ne engedd elindulni az autóval!

Forrás: Ízes Élet

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •