hotel masz recepció covid-kézikönyv
(Fotó: Fox News)

A Magyar Turisztikai Ügynökség a Nemzeti Népegészségügyi Központ bevonásával kiadott egy nagyon precíz és részletes eljárási rendet annak érdekében, hogy megelőzhető legyen a járvány kialakulása a szállóhelyeken. A 24 oldalas Covid-kézikönyv minden területet érint és tartalmazza a jogi szabályozást is, tehát ha ezt betartják, akkor a vendégek biztonságban pihenhetnek.

Jelszó: a rendszeres fertőtlenítés

kézfertőtlenítés covid-kézikönyv
(Fotó: alexeyzhilkin/freepik)

Az új szabályokkal már a foglaláskor találkozhatunk, hiszen a legtöbb szállásadó a visszaigazolásban jelzi, milyen előírásokat szükséges majd betartanunk az ottlétünk alatt. Ezek olykor macerásnak tűnhetnek, de épp úgy a saját érdekünk, mint a velünk egy helyen tartózkodóké. Éppen ezért tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy ezeket betartsuk.

Azt már szinte a legtöbb vendéglátó- és szálláshelyről elmondható, hogy rengeteg ponton helyeznek ki kézfertőtlenítő-állomásokat. Éppen ezért tegyük meg mi is, hogy ezeket a lehető legtöbbször használjuk. A bejelentkezést igyekeznek mindenhol elektronikus úton intézni, ahol ez nem lehetséges, ott minden használat után megtisztítják a tollakat.

hotel tisztítószerek fertőtlenítés
Minden eddiginél alaposabb a hotelszobák tisztítása, fertőtlenítése. (Fotó: pressfoto/Freepik)

A szobákban a járvány előtt csak a gyakran használt dolgokat kellett fertőtleníteni – távirányítók, kapcsolók, kilincsek, szekrények, szaniterek -, most azonban minden egyes felületet. Ajánlott a hosszú szellőztetés, de  az is, hogy lehetőség szerint csak 12 óra elteltével adják ki újra a felszabadult szobát.

Nem elvárás, de a Covid-kézikönyv ajánlja a szobák olyan kiosztását, hogy lehetőség szerint egymás melletti, illetve egymással szembeni szobákat ne adjanak ki. Ezzel megelőzhető, hogy az általában amúgy is szűk folyosókon összetorlódjanak a vendégek.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

1
2
3