3. Sportosan elegáns és tágas belső

renault arkana hibrid modell

A kényelem és ergonómia érdekében a vezetői és az anyós ülések megemelt pozíciókat kaptak. A hátsó ülésen utazók élvezhetik a (kivehető) széles középső kartámaszt és az állítható szellőzőnyílásokat a középkonzol hátsó paneljén. Sőt, az Arkanával a hátsó ülésen utazók különösen tágas teret kaptak. A világosabb utastér érdekében az új Renault Arkana egyes változatai napfénytetővel is felszerelhetők.

Ami a csomagtartót illeti, 513 literes (E-TECH Hybrid verzió esetében 480 literes) űrtartalommal bőséges befogadóképességet kínál. Állítható magasságú padlóját alacsony helyzetbe lehet állítani, hogy maximalizáljuk a befogadóképességet; magas pozícióba pedig, hogy megkönnyítsük nehéz tárgyak rakodását. Ezzel a csomagtér állítással maximálisan kihasználható az autó kapacitása, hiszen az 1/3 vagy 2/3 arányban dönthető hátsó üléstámlák ledöntésével hosszú síkpadlót kapunk.

renault arkana utastér

4. Új Renault Arkana: a legmodernebb felszereltség

Csúcstechnológia kívül-belül! A műszerfalon két képernyő található: a 10,2 hüvelykes színes műszerfal és a 9,3 hüvelykes központi érintőképernyő. A csatlakozási funkciók közé tartozik az Apple CarPlay és az Android Auto kompatibilitás, az okostelefonok vezeték nélküli töltése és négy USB csatlakozó (kettő elöl és kettő hátul). A tökéletes hangzásért a 9 hangszóróegységből álló Bose hangrendszer felel. Ami a vezetést illeti, a MULTI-SENSE rendszer a személyre szabott vezetésre 4 vezetési mód választást és 8 színben hangulatvilágítást kínál.

renault arkana vezetőfülke

Az új Renault Arkana tizenöt innovatív vezetéstámogató rendszerrel van felszerelve. A szériafelszereltség részét képezik az alábbiak:

 • RENAULT PARK félautomata parkolóasszisztens, amely lehetővé teszi az automatikus parkolási manővereket.
 • Sávelhagyásra figyelmeztető és sávtartó rendszer, amely szükség esetén automatikusan kiigazítja az útvonalat.
 • Aktív vészfékasszisztens gyalogos- és kerékpáros érzékelővel, amely alacsony sebesség mellett képes érzékelni a gyalogosokat és a kerékpárosokat is. Ha a radar ütközés veszélyét észleli, és úgy tűnik, hogy Ön nem reagál, az asszisztens közbelép és aktiválja a fékezést.
 • Követési távolságra figyelmeztető rendszer.
 • Tempomat sebességszabályozó és -korlátozó funkcióval.

5. Széles választék elérhető áron

arkana suv coupe forma

Az új Renault Arkana három verzióban került piacra, ezek a Zen, az Intens és az R.S. Line, a listaárak 9 299 000 és 11 799 000 Ft között mozognak. Ugyanakkor az új Renault Arkana legnagyobb erőssége a fent említett 145 lóerős E-TECH öntöltő hibrid motoros verzió, amely nem csak kellemesebb és dinamikusabb vezetést eredményez, de takarékosabb is, mint a mikro-hibrid változatok. Mindez 600 ezer forintos felárárat jelent mindhárom verzió esetében, ami hosszú távon kifizetődő beruházásnak tűnik.

renault orr rész renault hatsó rész

Ne maradj le a legújabb autós hírekről, olvasd el őket nálunk:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
1
2