bugatti rimac
(Fotó: Rimac Automobili)

A Porsche és a Rimac tegnap hatalmas show keretén belül jelentette be a nagy hírt: ezentúl egy cégben egyesül a Bugatti Automobiles és a Rimac Automobili. A Bugatti több mint két évtized után így elhagyja a Volkswagen konszernt, és a Porsche tulajdonába kerül. Ezt se hagyd ki: Rimac C_Two: A Porsche közreműködésével érkezik az első horvát elektromos szuperautó

Kezdjük szokni: Bugatti-Rimac

porsche taycan bugatti chiron rimac nevera
Fentről lefelé: Porsche Taycan, Bugatti Chrion és a Rimac Nevera (Fotó: Rimac Automobili)

A Porsche megállapodást írt alá az elektromos járművekre szakosodott horvát Rimac-kal egy új közös vállalat létesítéséről, ami a Bugatti-Rimac nevet kapta. Az új cégben a Rimac 55 százalékos, a Porsche 45 százalékos részesedéssel rendelkezik majd. A tranzakcióra a negyedik negyedévben kerül sor. Az új vállalat, aminek vezérigazgatója maga Mate Rimac, egyesíti a Bugatti szuperautó-üzletágban szerzett tapasztalatait a Rimac az elektromobilitás terén szerzett innovációs kapacitásával.

A Bugatti-Rimac egyesülésnek a tervek szerint 430 alkalmazottja lesz, ebből 300 a Rimac központjában, Zágrábban, 130 pedig a Bugatti franciaországi manufaktúrájában, Molsheimben. A két cég továbbra is függetlenül működik majd egymástól. Az együttműködés első új modellje a belsőégésű motoros Bugatti Chiron, valamint a teljesen elektromos Rimac Nevera lesz.

Egy 14. századi erőd tetején volt a show

A szervezők megadták a módját a nagy bejelentésnek, az esemény színhelye ugyanis a történelmi Lovrijenac erőd volt, amely Dubrovnik óvárosán kívül egy 37 méter magas sziklatömbön fekszik. A tenger fölé magasodó építmény tetejére ráadásul helikopterek szállították a nem mindennapi sajtótájékoztatón megjelenő három szuperautót, a Porsche Taycant, a Rimac Neverát és a Bugatti Chiront. Az eseményt erre a linkre kattintva nézheted meg.

Ez is érdekelhet: Gondoltad volna, hogy ezeket a szuperautókat közúti használatra tervezték?

 

A következő oldalon többet is megtudhatsz a Rimac első nagy dobásáról, a Neveráról.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2