orange corsa e berlinben
A 136 lóerős Corsa-e az első teljesen elektromos meghajtású modell a márka életében

Még azelőtt utaztunk ki Berlinbe az új elektromos Opel Corsa bemutatójára és rövid tesztvezetésére, mielőtt az országok lezárták volna határaikat a külföldiek előtt. Ekkor már éreztette hatását a koronavírus-járvány, alig lézengtek az emberek a repülőtereken, de a WHO által előírt biztonsági szabályokat betartva fogadtak bennünket az eseményen, majd adták nekünk az autókat. Azóta pedig éppen két hét telt el, és tudtommal a csapatból senki sem lett beteg.

Kék és narancssárga a retro szellemében

Az elektromos Opel Corsa tavaly ősszel debütált a Frankfurti Autószalonon, mi már akkor láttuk a márka első, teljesen elektromos modelljét. Nagy várakozás előzte meg a leleplezést, rengetegen tolongtak a hatodik generációs Corsát (Corsa-F) bemutató stand körül. Ám nemcsak az elektromos, hanem a benzines és dízelmotoros változat is ekkor mutatkozott be a szakmának , majd a közönségnek. Mi pedig nem régen már ki is próbálhattunk egy 1,2-es benzines Corsa GS Line modellt, a sportos kisautóról készült tesztünket itt olvashatod el.

kek elektromos opel corsa berlini falnal
A Berlini falnál is megálltunk

Na, de nézzük, milyen az új elektromos Opel Corsa! A repülőtérre érkezve már ott vártak minket az autók, amelyek narancssárga és kék színben sorakoztak a parkolóban. Bár a Corsa-e nyolcféle színben kapható, a bevezetéshez ezt a két árnyalatot választotta a márka: Voltaic Blue és Power Orange. Mit mondjak… Egyik szín sem fogott meg igazán. Hiába szeretem a narancssárgát és a kéket is, valahogy olyanra sikerült ez a két árnyalat, hogy nekem nem igazán jött be. Nem elég trendi, inkább amolyan retro érzést keltett bennem. Ami lehet, hogy nem is annyira véletlen, mivel az Opel kommunikációjában mostanában erősen megjelenik a retro életérzés, a retro és vintage divat. És mivel a retro manapság igencsak divatos trend, így nem biztos, hogy melléfogott a márka az elektromos Opel Corsa ezen fényezésével.

A cikk a következő oldalon folytatódik. 

1
2
3