Toyota Corolla
(Fotó: Toyota)
Az ötvenmilliomodik Toyota Corolla modellt a közelmúltban átadták tulajdonosának. Ennek tiszteletére limitált kiadásokkal örvendezteti meg ügyfeleit a vállalat. A több mint 55 éve gyártott típus ezzel számszerűsítette népszerűségét. Az autógyártás történetében egyetlen típus sem tudta akár megközelíteni sem ezt az impozáns mennyiséget. Ezt se hagyd ki: Már rendelhető a furgonból épített Toyota lakóbusz
A Toyota globális hálózatában az ötvenmilliomodik Toyota Corolla nyáron talált gazdára. Egy ilyen jeles alkalom ünneplésre hív, méghozzá azokkal együtt, akik mindezt lehetővé tették. A Toyota ezért különleges ajándékkal kedveskedik belföldi ügyfeleinek. Az új generációs Corolla mindhárom karosszériatípusából egy-egy limitált szériát készítettek, amelyek egyedi megjelenésükön túl funkcionális pluszt is nyújtanak a vevőknek.

A jubileumi modellek vadonatúj árnyalatokban kaphatók, a szürke Slate Gray tónustól a földszínű Army Rock fényezésen át a nevében is nemesfémes ragyogást ígérő Precious Metal színig. Mindegyik elérhető kontrasztos fekete mica tetőlemezzel, és mindháromhoz matt fekete festésű könnyűfém keréktárcsát társít a gyártó. Ha a speciális színvilágról nem ismernénk fel a különkiadásokat, az első kerékdobokat mindkét oldalon egyedi, stilizált „50 Million Edition” embléma díszíti. Tipp: Ciprusfából készült ez az elképesztő részletességű Toyota pickup, mutatjuk!

Toyota Corolla
(Fotó: Toyota)

Jubileumi Toyota Corolla: beltéren nincs nagy változás

Az utastérben nincs külön nyoma az ünnepélyes alkalomnak. A Toyota azonban mégis emlékezetessé tette az utazást ügyfelei számára. Az évfordulós modelleket antisztatizáló kivitelű vezetőüléssel szerelték fel. Ennek speciális felülete elvezeti a használat során, a vezető és az utastér elemei közötti finom érintkezések, súrlódások során felgyülemlő statikus elektromosságot. Ez szó szerint „feszültségmentesíti” az utazást, elejét véve a kiszálláskor gyakran jelentkező, kellemetlen kisülésnek.

Szintén a gondtalan használatot szolgálja a 9 colos multimédiás képernyő, a holttérfigyelő rendszer, valamint a tolatás során, hátulról közeledő járművek észlelésekor automatikusan aktiválódó fékrendszer.

A limitált széria mindhárom karosszériaváltozat esetében kizárólag az 1,8 literes hibrid hajtáslánccal választható. A 122 lóerő rendszerteljesítményű egység a lépcsőshátú és kombi kivitelek esetén elektromos összkerékhajtással is rendelhető.

Ezeket a cikkeket is ajánljuk:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •