Toyota lakóbusz
(fotó: Toyota)
Kétféle Toyota lakóbusz is szerepel mostantól a márka kínálatában. Kempingbusz-választékát a barcelonai lakójármű-kiállításon mutatta be a Toyota spanyol importőre. A Proace Verso kombiból tágas és sokoldalú mobil otthont faragtak, de a kisebb Proace City is megállja a helyét mint komfortos alaptábor. Ezt se hagyd ki: Bálna formájú okos lakókocsi? Létezik, Kínában megcsinálták!

A lakóautó-gyártók – köztük a német Hymer-csoport – már bemutatásakor felfedezték maguknak a Toyota Proace furgont. De nem csak a furgont, hanem a személyszállító változatát, a Toyota Proace Versót is. Eközben azonban a Toyota maga sem ült babérjain. Az autógyártó spanyol képviselete a szintén spanyol Tinkervan specialistával közösen megtervezte és elkészítette a Toyota Proace Verso Camper kempingbuszt. Ebben felemelhető tető gondoskodik a kellő belmagasságról, a szerkezetbe integrált panoráma ablaknyíláson keresztül pedig fényt és friss levegőt engedhetünk be a lakótérbe. A gázrugókkal mozgatott tető alatt az utastér sem maradt változatlan. Ez is érdekelhet: Will Smith egy 760 milliós, kétszintes lakókamionban pihen a forgatások alatt

Okos megoldásainak köszönhetően nem is olyan pici a Toyota lakóbusz

A hátsó ülések elé asztalkát illeszthetünk be, a csomagtartóban kézi zuhany és sínen kihúzható hűtőszekrény kapott helyet. Fekhelyként egy 130×200 centiméteres matrac szolgál.

A kétféle karosszériahosszban, 120 és 150 lóerős dízelmotorral rendelhető kempingbusz négy felszereltségi szinten elérhető. A leggazdagabb kivitel, a Toyota Proace Verso Camper Nomad Plus Home olyan sokoldalú, mint amilyen hosszú és bonyolult a neve. Az első két ülés hátra forgatható, a beltér jobb oldalán beépített szekrényt találunk, integrált hűtőszekrénnyel. A kiszerelhető konyhamodul pedig az autón kívül is használható. A Nomad Plus Home gázolajjal működő kiegészítő fűtést, kerékpárszállítót, 220 voltos intervert (külső és belső csatlakozókkal), valamint árnyékoló elősátrat is kínál.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •