tesla kisállat üzemmód kutya
(Fotó: Tesla/Instagram)

A Teslák mindenféle szórakoztató és hasznos funkcióval rendelkeznek, beleértve az egyik személyes kedvencünket, a Dog Mode-ot, vagyis kutya üzemmódot. Tipp: A Ford jégszobrokkal szemlélteti, mi történik a forró autóban hagyott gyerekkel vagy kutyával

A Dog Mode-ot egy lelkes Tesla-rajongónak köszönhetjük

A kutya mód egy speciális beállítás, ami bekapcsolva hagyja az autó légkondicionálóját vagy fűtését, amikor a tulajdonos a Teslájában hagyja kis kedvencét. Az üzemmód bekapcsolása után, amikor a gazdi elhagyja az autót, akkor a Tesla hatalmas kijelzőjén az alábbi szöveg jelenik meg: „A gazdám rögtön jön! Nem kell aggódni! A légkondi be van kapcsolva és jelenleg éppen XX fok van az autóban.” Az előre beállított hőmérsékletet az autó mindaddig tartja, amíg a tulajdonos vissza nem tér, ez az egyik előnye annak, ha egy óriási akkumulátor található az autóban. A Tesla Dog Mode használata közben ilyen cuki képeket osztottak meg a tulajdonosok:

A kutya üzemmód létrejöttét valójában egy lelkes Tesla-rajongónak köszönhetjük, aki 2018-ban a Twitteren a következőt kérte a cég elnök-vezérigazgatójától: „Hé, Elon Musk, tudnál egy kutya üzemmódot berakni a Tesla Model 3-ba, ami mellett menne a zene és a képernyőn megjelenik, hogy ‘Jól vagyok, a gazdám rögtön jön’?” A Tweetre Musk nemes egyszerűséggel egy igennel válaszolt, egy évvel később pedig már meg is jelent a Dog Mode a Tesla összes autójában.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrás: Car and Driver

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •