subaru impreza 2001 női tulajdonos
A bordó mellé egy kék Subaru Impreza is érkezett Diához

Lelkes olvasónk, Dia, a japán autók szerelmese. Emellett nagy rally-rajongó is, így amikor megvált Swiftjétől, új kocsiként csakis olyan jöhetett szóba nála, ami jól mutat a murván. Meg is érkezett a családba egy bordó 2001-es Subaru Impreza, amihez már csak egy jogosítvány kellett. Aztán elindult a két éves kaland, sárban dagonyázás és megannyi emlék, aminek végül egy új autó vetett véget. Méghozzá egy másik 2001-es Subaru Impreza, kék színben!

Suzuki Swiften tanultál vezetni, de nem autós iskolában, hanem a férjed segítségével. Miért?

Amikor Budapestről Vecsésre költözünk, kellett egy autó. A buszmegállóban ácsorogtam, amikor szemben a füvön észrevettem a pici fehér Suzukit, ELADÓ táblával. Mivel lakásfelújítás közepén voltunk, fontos volt az ár, és hát mi lehet olcsóbb egy 94-es Swiftnél? Persze így égetőbb lett a jogosítvány kérdése, de őszintén: nagyon tartottam az autósiskoláktól, az üvöltő, agresszív oktatóktól. Stresszhelyzetben kimondottan béna tudok lenni. Ezért későbbi férjemmel kimentünk a földekre, a semmi közepére tanulni: elindulni, megállni, megfordulni. Amikor pedig már szinte “rutinból” kezeltem az autót, beiratkoztam az autós suliba.

Ez a rutin tudás jelentett számodra előnyt a tanfolyamon?

Én előnynek éreztem! Amikor három óra tanpályázás után kikanyarodtunk a nyüzsgő délutáni forgalmmba Kőbányán, se a váltót nem kellett néznem, sem a pedálokat nem kellett keresnek, tudtam a forgalomra és az oktatómra figyelni. Egyébként női oktatóhoz kerültem, akinek egy benzines, fekete új Swiftje volt. Amíg meg nem szereztem a jogsit, a környező kis utcákban éjjel gyakoroltam, a vizsgám előtt pedig egy rég nem használt placcon próbáltam a parkolást farral, meg orral párhuzamosan. Akkor már a Subaruval, addigra ugyanis megváltunk LajosKrisztinától.

subaru impreza műszerfal kormány
A kék Impreza limitált kiadásban készült, STI belsővel

Kitől?

LajosKrisztina volt a Swift neve. A sztorit Szőke András mesélte egyik Badárral közös műsorában. Volt egy teknőse, akiről nem tudták eldönteni hogy nőstény vagy hím, így elnevezték LajosKrisztinának. Hát, pontosan így éreztünk mi is a kis Suzukival kapcsolatban. Bár nagyon szerettük, de akkor ez egy áthidaló megoldás volt. A tanfolyam alatt azonban megadta magát, többet evett olajból mint benzinből, kellett egy másik kocsi.

A következő oldalon megtudhatod, miért ragaszkodik Dia a japán autókhoz.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3