ssangyong tivoli budapesten
Melyiket válasszam?

Bevallom, én is csak egy-két éve hallottam először a SsangYongról, miközben már több mint 65 éve létezik a vállalat Dél-Koreában. Ráadásul az ország legrégebbi autógyártója, és a harmadik legnagyobb dél-koreai márka a KIA és a Hyundai után. Így alig meglepő, hogy szinte minden ismerősöm visszakérdezett, amikor említettem nekik, hogy most épp egy SsangYong Tivoli van nálunk teszten. Igaz, a kolléganőm számára egyáltalán nem volt ismeretlen, mivel a szülei is egy Tivolit vettek maguknak az év elején. A fotózás kedvéért pedig össze is hoztuk a két autót.

Ölelkező sárkányok

A SsangYong Tivoli a márka legkisebb SUV-ja a palettán, őt előzi meg az XLV, a Korando, és a Rexton. Emellett kapható még egy pick-up (Musso Grand Pick-up), valamint egy kishaszon-jármű is (Rodius/Kornado Turismo) a márka égisze alatt. A SsangYong név egyébként ikersárkányt, két sárkányt jelent, és a logója két egymásba fonódó sárkányt formáz, amint azok éppen az ég felé emelkednek. Mit mondjak, nekem nem ez ugrott be róla első blikkre. Sokkal inkább egy szarvasagancsot láttam benne addig, amíg utána nem olvastam a sztorinak.

ssangyong tivoli 1500 kobcenti
TIVOLI: ha visszefele olvasod: I LOV IT…

A Tivolit 2015 óta gyártják, és tavaly év végén már a második ráncfelvarráson esett át a modell. A frissített változat kétféle motorral kapható, az általunk is tesztelt 1,5 literes turbó benzinmotorral (163 LE, 280 Nm), valamint az 1,6-os dízellel (136 LE, 300 Nm). Hozzánk egy 6 sebességes kézi váltóval felszerelt autó került, de természetesen kérhetjük automata váltóval is a Tivolit, ennek ára plusz 449 ezer forint. A kényelem mellett talán amiatt is megéri az automata váltó mellett dönteni, mert így mi magunk választhatjuk ki, hogy milyen vezetési módban szeretnénk vezetni  az autót (Normál, Sport, Winter). Ez az opció a kézi váltóhoz sajnos nem jár.

Lapozz, hogy megismerd a legújabb Tivolit!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3