springfield_furdoruha
Kapszulakollekciók, átváltozó szövetek és tengeri hulladékból készített fürdőruhák: ez a Springfield legújabb kínálata

Egyre több divatcég kötelezi el magát a környezetvédelem mellett, aminek mi kimondottan örülünk. Az Adidas például évek óta gyárt újrahasznosított műanyagból cipőket, nemrég pedig azzal rukkolt elő, hogy hamarosan 11 millió pár, óceáni hulladékból  készült sportcipőt dob a piacra. A Women’secret ökobarát fürdőruha kollekcióval lepett meg bennünket az idei szezonban. A zöld útra pedig most egy újabb divatvállalt lépett rá, hiszen ezentúl olyan Springfield fürdőruha is kapható lesz, amelynek alapanyagát tengeri műanyag hulladékból előállított szálak adják.

springfield_furdoruha (2)
A tengeri hulladékból készült dresszhez tengeri minták passzolnak

Fürdőruha tengeri hulladékból

Évente tizenkét tonnányi műanyag kerül az óceánokba, amelyek 90 százaléka a vizek mélyén marad. A SEQUAL nevű spanyol szervezet célja, hogy összegyűjtse ezt a tengeri hulladékot (vagy legalábbis egy részét), majd  újrahasznosítsa azt. Halászokkal, civil szervezetekkel és különféle környezettisztítással kapcsolatos programokkal együttműködve egy kiló szemétből ugyanekkora tömegű SEQUAL rostot tudnak előállítani.

springfield ferfi uszo 4 springfield noi furdoruha springfield ferfi uszo 3 springfield vilagoskek bikini springfield ferfi uszo2

A Springfield is szeretett volna csatlakozni a kezdeményezéshez. Ezért öt olyan ruhadarabot tervezett – három férfi és két női fürdőruha-fazont -, amelyeket újrahasznosított poliészterből és azokból a SEQUAL rostokból állítottak elő, amelyek a Földközi-tenger fenekéről felhozott műanyagpalackokból készültek.

springfield_bikini_
A fürdőruha alsókat és felsőket kedved szerint variálhatod

Csíkos, fodros, feliratos

Az újrahasznosított műanyagból készült Springfield fürdőruha modellek mellett természetesen egyéb darabokkal is készül a márka. A szezon kedvencei között megtaláljuk a pöttyös, tengerész csíkos, a kasmírmintás és virágos, trópusi motívumos anyagokat is. A fodrokkal és kagylókkal díszített felső- és alsórészek tökéletesen visszaadják a nyári hangulatot. Idén újdonság a bandeau és a háromszög szabású felsőrészek, mely utóbbi már push-up változatban is kapható.

springfield furdoruha springfield sarga bikini springfield dress springfield bikini2

Az egyrészesek kedvelőinek pedig trópusi mintás, púderszínű-csíkos vagy feliratos darabokat mutat be a márka. Emellett a keresztpántos hátrész vagy az elől megkötős megoldások is megjelennek, és a már korábbról ismert mély kivágású szabások.

springfield_uszonadrag
Idén a férfiakat sem hagyja fürdőnadrág nélkül a Springfield

Springfield fürdőruha: a férfiak sem maradnak ki

A divatmárka idén nyáron férfi fürdőnadrág kollekciót is bemutat. A sportos fazonoknál a piros, a kék és a fehér színek hangsúlyosak, emellett az olyan egész nadrágot beborító kisebb nyárias minták, mint a gyümölcsök, állatok vagy más trópusi motívumok. Nem maradhatnak ki az idei nyár fő trendjei, a feliratokkal vagy a divatos varrásokkal díszített darabok sem. Az egyszínű fürdőnadrágok különféle árnyalatokban kapnak helyet a kollekcióban, a kék és a zöld tónusok széles választéka mellett sárga és lazacszínű is elérhető lesz.

springfield ferfi uszo 5 springfield ferfi uszo 1 springfield ferfi uszo 6 springfield ferfi uszo 2 springfield ferfi uszo 3

Idén nyáron emellett megérkeznek az üzletekbe a különleges, átváltozó szövetekből készített fürdőnadrágok. Ezeken a darabokon a víz hatására megváltoznak a minták, majd a száradás után ismét az eredeti dizájn lesz látható.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •