adidas cipo oceani hulladekbol
Az Adidas is az újrahasznosítás és a fenntarthatóság híve: A képen látható cipők páronként mintegy 11 újrahasznosított műanyagpalackot tartalmaznak

A környezettudatosságnak csak a kreativitás szabhat határt. Ma már strandolhatunk környezetbarát fürdőruhában, megszállhatunk műanyagmentes szállodában, Budapesten bérelhetünk elektromos rollert, vagy felpattanhatunk környezetkímélő robogóra is. Miért ne aggatnánk rá a cipőnkre is az öko bélyeget? Az Adidas hulladékból készült termékei három éve indultak világhódító útjukra. Idén további 11 millió párt dobnak piacra az Adidas x Parley lábbelikből, ez a cipő most óceáni hulladékból készül.

Adidas cipő óceáni hulladékból: 11 műanyag palack kell hozzá

A sportszergyártó idén újra csatlakozik a Run for the Oceans kezdeményezéshez, hogy június 8. és június 16. között együtt hívják fel a figyelmet a műanyagszennyezés megállításának fontosságára. A márka évek óta elkötelezett a környezettudatosság és fenntarthatóság mellett, ennek részét képezik a Parley Ocean Plastic™-ból készülő termékei. A sportszergyártó 2024-re kizárólag 100%-ban újrahasznosított poliészterből készült termékeket szeretne árusítani, ennek érdekében dobja most a piacra a 11 millió pár óceáni hulladékból készült cipőt.

Az első ilyen lábbelik 2016-ban kerültek a boltokba, azóta több mint 6 millió párt gyártottak belőlük. A cipők páronként  11 darab újrahasznosított műanyagpalackot tartalmaznak.

0603_Az_adidas_uj_szintre_emeli_a_muanyagszennyezes_elleni_kuzdelmet_FOTÓ
Új szintre emelik a műanyagszennyezés elleni küzdelmet; fotó: adidas

Fuss te is az óceánokért!

A Run for the Oceans mozgalom keretein belül a futók minden lefutott kilométer után 1 dollárral támogatják a fiatalok környezettudatos hozzáállását fejlesztő Parley Ocean School Programot. Idén 1 500 000 dollár összegyűjtése a végső cél. Az Óceánok Világnapján (június 8.) Budapesten is közösségi futást rendeznek, erre az adidas Runners Budapest Facebook csoportban lehet jelentkezni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •