szerelő férfi illusztráció
Képünk illusztráció! Fotó: Freepik/jcom

Több tucat vadonatúj kisbuszban, összesen több mint 2 milliárd forint értékben okozott kárt egy spanyolországi gyári munkás, miután lejárt munkaszerződését nem újította meg vele a Mercedes-gyár.

Bosszúból jeles

A Mercedes még tavaly év közben jelentette be, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk miatt az alkalmazottak mintegy 10 százalékától kell megválnia. A leépítés természetesen kellemetlenül és váratlanul érintette a dolgozókat, akik december elején több városban is tüntetéseket szerveztek. A tüntetők hangot adtak véleményüknek, miszerint a német gyártó nem tett meg mindent azért, hogy elkerülje a csoportos elbocsátásokat, írja az autostart.hu.

spanyolországi mercedes gyár munkás
(Fotó: @aldamu_jo/Twitter)

Annak ellenére, hogy a demonstrációk többnyire békésen lezárultak, a spanyolországi Vitoria-Gasteisban található Mercedes-gyár egyik elbocsátott alkalmazottja úgy gondolta, hogy ideje a tettek mezejére lépnie. A 38 éves spanyol férfi szilveszter napján elkötött egy munkagépet, amellyel a munkaidő lejárta után betört a gyár területére, ahol szó szerint pusztításba kezdett. Az exkavátorral legyalult több mint 50 szállításra kész Mercedes V-osztályú egyterű kisbuszt.

spanyolországi mercedes gyári munkás
A spanyolországi gyári munkás ezzel az exkavátorral rongált meg több tucat Mercedes buszt. (Fotó: Daily Mail)
mercedes v osztály
Modelltól függetlenül egy újonnan vásárolt Mercedes V-osztály ára 20 millió forinttól kezdődik. (Fotó: @aldamu_jo/Twitter)

Ez azonban csak a bemelegítés volt, végső célja a gyártósor teljes megsemmisítése volt. A tervét azonban a telep biztonsági őre néhány figyelmeztető lövéssel megakadályozta. Az akciója azonban még így is jelentős kárral zárult. A több mint félszáz vadonatúj Mercedes V-osztályú kisbuszban összesen 5 millió fontos, azaz kb. 2 milliárd forintos kárt okozott. A helyszínre érkező rendőrök letartóztatták a férfit, aki a bűncselekményért és az anyagi károkért a bíróságon fog felelni.

Forrás: Daily Mail, Twitter

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •