qantas legbiztonságosabb légitársaságok
(Fotó: Qantas)

A légicégek biztonsági auditjával foglalkozó Airline Ratings újra a Qantast választotta a világ legbiztonságosabb légitársaságának, a fapadosok kategóriájában pedig a Wizz Air is szerepel, írja az Airportal.hu. Íme a legbiztonságosabb légitársaságok 2020-as teljes listája!

A szaklap azzal indokolta a döntést, hogy az ausztrál légitársaság a világ legidősebb, üzemszünet nélkül működő légicége. Emellett több olyan intézkedést is bevezettek, amelyek a baleset megelőzését szolgálják. Ezek között említették a repülési adatrögzítők folyamatos, valós idejű nyomon követését, és a precíziós landolási eljárások bevezetését. A Qantas egyébként az elsők között jelezte, hogy a jövőben náluk az utazás feltétele lehet a koronavírus elleni oltás.

légiközlekedés 2021
A 10-es listát a távol- és közel-keleti légicégek dominálják. Európai és amerikai vállalatok közül egy-egy képviseltetik magukat (Fotó: Welcomia/Freepik)

A 10-es lista szerint ezúttal a legbiztonságosabb légitársaságok sorrendben: a Qantas, a Qatar Airways, az Air New Zealand, a Singapore Airlines, az Emirates, az EVA Air, az Etihad Airways, az Alaska Airlines, a Cathay Pacific és a British Airways lett.

A nagyobb, 20-as listába rajtuk kívül felkerült még sorrendben a Virgin Atlantic, a Hawaiian Airlines, a Southwest Airlines, a Delta, az American Airlines, a SAS, a Finnair, a Lufthansa, a KLM és a United Airlines. A szaklap szerint mindegyik légitársaság kiemelkedik a többi közül. Ugyanis sokkal többet tettek a repülés biztonságáért, rengeteg pénzt fektettek innovációba és új repülőgépek vásárlásába.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •