wizz air utazástervező
A képen azt láthatjuk, hogy az Egyesült Királyság részleges korlátozások mellett (teszt/karantén/lakóhely) megközelíthető Magyarországról légi közlekedéssel. Visszafelé azonban ez már nem igaz. (Fotó: Wizz Air)

Utazástervező térképet indított honlapján a Wizz Air. Az új, folyamatosan frissülő keresőfelület segítségével az utasok a keresés pillanatában tájékozódhatnak a Wizz Air hálózatában számukra elérhető úti célokról. Emellett pedig a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő friss utazási korlátozásokról is információt találhatunk az oldalon.

Színkódos Wizz Air-utazástervező

Az Utazástervező Térkép használatához és az aktuális szabályozások megtekintéséhez először az indulási országra, majd a kívánt indulási repülőtérre, végül pedig a választott érkezési repülőtérre kell kattintanunk.

Ezt követően a kiválasztott útvonalra kattintva egy országspecifikus információs oldalra jutunk, ahol az utazást érintő szabályokról kapunk bővebb információt. Itt a helyi kormány legfontosabb weboldalait, hasznos utazási oldalakat, valamint az utazás előtt kötelezően kitöltendő nyomtatványok linkjeit is megtaláljuk.

Jelen pillanatban a piros besorolású Magyarország légi közlekedéssel való megközelítése az Egyesült Királyságból teljes egészében vagy részben tiltott. (Fotó: Wizz Air)

Magyarország sok helyen még piros jelzésű

Az országok és reptereik az érvényben lévő helyi korlátozásoktól függően különböző színkódokat kaptak:

  • a zöld kategóriába sorolt országokban nincsenek megkötések a légi beutazást illetően
  • a sárga kategóriánál már részleges szigorításokra kell számítani az országba történő belépéskor (teszt, karantén vagy tartózkodási engedély)
  • a piros jelzéssel ellátott országoknál teljes vagy részleges belépési korlátozás van érvényben.

A Wizz Air Utazástervező Térképe naponta, közép-európai idő szerint 18 órakor frissül, de a légitársaság azt ajánlja utasainak, hogy indulás előtt többször ellenőrizzék a beutazási feltételeket, ugyanis ezek gyakran napi szinten változnak.

Forrás: Turizmus.com