changi repülőtér szingapúr
A szigapúri Changi repülőtér belső vízesése (Fotó: Changi Airport/Instagram)

Utazásaink alkalmával, valljuk be, nem sokan vagyunk, akik különösebben szívlelik a nemzetközi repülőterek várótermeit. Inkább szeretnénk minél gyorsabban átjutni rajtuk, hogy megkezdhessük jól megérdemelt pihenésünket vagy odaérjünk az üzleti megbeszélésre. Sokszor nem is vesszük észre, hogy a repülőtér és az ott töltött rövidebb-hosszabb idő is már az utazásunk része. Szerencsére vannak olyan légikikötők, amelyeket érdemes kicsit jobban megismerni. Képes bemutató néhány nemzetközi reptérről sok érdekességgel fűszerezve.

1. Hamad Nemzetközi Repülőtér (HIA), Doha

A budapesti Liszt Ferenc repülőtérről közvetlen összeköttetéssel 5,5 óra alatt elérhető HIA 2020-ban a világ 3. legjobb repülőtere díjat nyerte el a rangos Skytrax szavazáson. Nem véletlenül. A reptér 2.200 hektáros területen fekszik, és eddig évente több, mint 35 millió utast szolgált ki. Az üzletek és éttermek 0-24 órában vannak nyitva, a gyereknek külön egy-egy részen játszótér van kialakítva. A teljes “wellbeing” érzéshez úgynevezett alvó szobákat is kialakítottak, külön férfi, női és családi felosztásban, ahol az utasok átszállásukra várva kényelmes, hátradöntött székeken pihenhetnek, aludhatnak.

Ha még nagyobb kényelemre vágyik az ember, igénybe veheti a több luxus váró egyikét, vagy a repülőtéren belül található szállodát (Oryx Airport Hotel), amelynek saját wellness részlege és egy 25 méteres úszómedencéje is van! A legkülönlegesebb dolog a reptéren, az a 7 méter magas, Urs Fisher svájci művész által tervezett sárga maci szobor, amelyet az emír lánya a Christie’s aukcióján New Yorkban 6.8 millió USD-ért vásárolt meg és állíttatta ki Doha nemzetközi repülőterén. Ha érdekel, hogy melyek a legjobb látnivalók Dohában, olvasd el ezt a cikkünket.

A következő oldalon további nemzetközi repülőterek látványosságai várnak.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3