Kezdőlap Style&Trend Gasztro Panír praktikák – Dobd fel a sült húst alternatív panírozási módszerekkel

Panír praktikák – Dobd fel a sült húst alternatív panírozási módszerekkel

(Fotó: Freepik)

A panírozás tudománya nem áll meg a hagyományos zsemlemorzsás változatnál, annyi izgalmas panír recept létezik, hogy alábbi receptajánlónkkal is csak a felszínt kapargatjuk. A kísérletező kedvűeknek azonban ezek jó kiindulási pontok lehetnek.

Ha vasárnap, akkor rántott hús a menü

Mi magyarok nagyon szeretünk bundázni, rántani és bő olajban kisütni. Kevés olyan háztartás van, ahol a vasárnapi ebédnél ne kerülne egy kis rántott hús az asztalra. A kalóriatartalom felett ezúttal jótékonyan hunyjunk szemet, és valljuk be: ezek az ételek nagyon-nagyon finomak. Sőt! A legtöbb étel sütőben is megsüthető, így spórolhatunk az olaj mennyiségével. És hogy mi mindenbe panírozhatunk? Lássuk a különböző bundákat!

(Fotó: Lukas/Pexels)

Alapbunda fűszeres csavarral

A hagyományos liszt, tojás, zsemlemorzsa hármast feldobhatjuk például durvára tört borskeverékkel vagy por állagúra tört zöldfűszerekkel, fokhagyma-granulátummal. A vasi pecsenyéről se feledkezzünk meg: a karajszeleteket sózott, paprikás lisztben sütjük készre, arra kell csak vigyázni, hogy a paprika meg ne égjen a túl forró olajban. Ha szeretjük a füstös ízeket, a klasszikus édes-nemes fűszerpaprikát füstölt paprikára cserélhetjük.

A panír receptek a következő oldalon is folytatódnak.

Alapbunda magvas csavarral

Maradjunk szintén a liszt, tojás, zsemlemorzsa triónál! A morzsához keverjünk bátran magvakat: tökmagot (egészben vagy durvára vágva), szezámmagot, napraforgómagot. Jól nyomkodjuk rá a húsra, és már mehet is az olajba. A camembert-nek jól áll a dióval kevert zsemlemorzsa, a csirkét pedig kipróbálhatjuk akár mogyoróval vagy mandulával is.

(Fotó: Gimme Some Oven)

Alapbunda még némi extra csavarral

Az olajos magvakon túl is van élet és panír! Apróra tört chipsz, kukoricapehely, kukoricadara, zabpehely vagy kókuszreszelék? Mind jó választás, a különleges végeredmény pedig garantált. A zsemlemorzsát lecserélhetjük a durvább, szálkásabbra tört japán kenyérmorzsára, azaz a pankóra.

A maratoni panírozás a következő oldalon is folytatódnak.

Sörtészta és palacsintatészta

(Fotó: Larry White/Pixabay)

Ki ne hagyjuk a felsorolásból a jó öreg sörtésztát! Az extra ropogós bunda húsoknak, zöldségeknek is jól áll, a mi személyes kedvencünk pedig a hal sörbundában. Ahogy a sörtésztás, úgy a sűrű palacsintatésztás bundát is érdemes kipróbálni, a semleges ízű masszát kedvünk szerint fűszerezhetjük.

Zöldségbunda

Azaz tulajdonképpen variáció palacsintabundára. A hússzeleteket reszelt burgonyás, sőt akár reszelt cukkinis palacsintamasszában is megforgathatjuk, mielőtt az olajba kerülnek.

Forrás: Ízes Élet