Hawaii Amerika télen
Korizás New York-ban, pókerezés Las Vegas kaszinóiban, vagy passzív pihenés a Hawaii-szigeteken? Melyikhez lenne kedved?

Beköszöntött a hideg, jön a karácsony és hamarosan itt az év vége, amikor sokan egy kellemes utazással pihenik ki az egész éves hajtást. Ilyenkor legalább annyira érdemes a tengerentúlra látogatni, mint a nyári időszakban, hiszen Amerika télen síparadicsomot, tengerpartokat és ezer természeti szépséget kínál.

1. Florida: kettőtől az öt csillagig

Ha nem rajongunk a hosszú repülőutakért, érdemes megcéloznunk Floridát. A keleti parton fekvő államba a legbarátibbak a repülőjegyárak: már 120-150 ezer forint közt is találunk jegyeket az oda-vissza útra. Az államot sokan Miamival azonosítják, ám a legnagyobb város mellett még számtalan izgalmas úti célt kínál, ahol kevesebb költekezéssel is megúszhatjuk. Floridában a kettőtől az öt csillagig mindenki talál a pénztárcájának megfelelő szállást.

Amerika telen Florida
Key West: város és sziget is egyben Florida államban

Még maguk az amerikaiak is előszeretettel utaznak északról délre, hiszen ebben az államban télen is hét ágra süt a nap, és a tengerparton is lehet sütkérezni. Florida Keys szigetvilága a pazar naplementékkel és színes halaktól hemzsegő korallzátonyokkal várja az ideutazókat. A viktoriánus villákkal teli Key West különleges hangulatú nyaralóhely, ahol a horgász szenvedélyünknek is hódolhatunk.

Floridában található a hírességek kedvenc magánszigete is: a Little Palm Island strandjain pedig bármikor szembe jöhet egy világsztár. A telefonok mellett a tévék használata, az autók és a gyerekek jelenléte sem megengedett itt.

disneyland amerika
Disneyland

Orlandóban elkápráztat a Disneyland mesevilága, míg a filmrajongók az Universal Studiosban például Harry Potter kalandjait is átélhetik. Ha ide eljutottunk, már vétek lenne kihagyni a Kennedy űrközpontot, ahol az Apollo űrhajó kapszulát is megtekinthetjük.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3