LITTLE PALM ISLAND (2)
Little Palm Island közismert célpont az amerikai gazdagok és híresek körében;fotó: Discover America Hungary

Autó, telefon és tévé nélkül létezni? Na, még mit nem? Pedig vannak, akik komoly összegeket is fizetnek ezért az életmódért, és persze a paradicsomi környezetért. A floridai Little Palm Island hamarosan ismét megnyílik, strandjain pedig bármikor szembe jöhet egy világsztár.

Little Palm Island, azoknak, akiknek semmi sem drága

A 2017-es hurrikán jól megtépázta azt a magánszigetet, amely a teljes körű renoválás után újra megnyitja kapuit, azaz strandjait. Régóta közismert célpont az amerikai gazdagok és híresek körében, akiknek semmi sem drága az érintetlen természet luxusáért. A floridai partvidék mentén fekvő kis sziget a kíváncsi szemek elől teljességgel rejtve marad, mivel ide csak hajóval vagy hidroplánnal lehet eljutni. Ez az a rejtekhely, ahol bármi megtörténhet – olyannyira, hogy a telefonok használata szobán kívül tilos! Már csak azért is fontos szabály ez, mert a parton sétálva bármikor szembe jöhet egy-két híresség, de a mindenkori amerikai elnök látogatása sem ritka Little Palm Island strandjain.

Egy átlagos szállás a luxus szigetén; fotó: Discover America Hungary

Csak azt kell eldönteni, hogy lazulsz vagy búvárkodsz

Egy titkos románchoz mi lehetne jobb helyszín, mint egy zúzott kagylóval fedett ösvényekkel és buja növényzettel teli trópusi sziget? A telefonok mellett a tévék használata, az autók és a gyerekek jelenléte sem megengedett – így legfeljebb a madarak, iguánák és delfinek „zavarják meg” a közös sétákat. Itt délelőtt szolgálják fel a pezsgőt, az ég ragyog a késő délutáni napfényben. Egyet kell csak eldönteni: felkelsz-e egy korai búvárkodáshoz, vagy csak lazulsz és lézengsz egész nap – mutatkozik be a szigeten található luxushotel.

Teknőskórház és buli a víz alatt

Floridába azonban akkor is érdemes ellátogatni, ha a luxus helyett „beérjük” a trópusi szigetvilág kínálta milliónyi látványossággal. Íme néhány tipp!

  • Az egyben város és sziget Key West már önmagában is pompás célpont a viktoriánus villákkal és a drámai naplementével, amit a Mallory square-en minden este tengerparti bulival ünnepelnek meg. A Key szigetvilága ezernyi programot kínál: a búvárkodni vágyók például korallzátonyok között úszhatnak a szivárványszínű halak és óriásteknősök társaságában, az állatbarátok pedig ellátogathatnak a teknőskórházba, és összebarátkozhatnak a világ egyetlen mini szarvasfajtájával is.
florida key west
Key West; fotó: Pixabay/paulbr75
  • Key Largo-n üvegfenekű hajóról tekinthetjük meg az egyetlen víz alatti nemzeti parkot Amerikában. A szárazföldre visszatérve az Everglades mocsárvidéket is célba vehetjük, ahol biztos távolból szemlélhetjük a krokodilokat és aligátorokat.
key largo florida
Key Largo és a víz alatti világ; fotó Pixabay/glenaki
  • Ha inkább a csendesebb programoknál maradnánk, nem árt tudni, hogy Florida kész horgászparadicsom. Ráadásul, ha sikerül halat fogni, azt bármelyik étteremben 10 dollárért kisütik, desszertként pedig érdemes megkóstolni a sűrített tejjel és citromlével készülő, igazi floridai Key Lime Pie-t.

Ami a keleti part fanatikusainak Florida, az a nyugati part rajongóinak Las Vegas. Lélegzetelállító látnivalóit ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Forrás: Discover America Hungary Egyesület

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •