obbpoint alkalmazás
(Fotó: police.hu)

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság OBBPoint applikációja a világon az első sebesség alapon működő hűségpontrendszer. Az alkalmazást használó autósok minél szabályosabban közlekednek, annál több jutalompontot szerezhetnek, amit aztán különböző üzletekben lehet majd kedvezményekre, ajándéktárgyakra váltani. Tipp: Hátborzongató! Ilyen az, amikor 170-nel belerohannak az autódba hátulról

Az OBBPoint appot használó legszabályosabban közlekedő sofőrök között ajándékokat sorsolnak

Az OBBPoint aktív állapotában figyeli azoknak a járműveknek a sebességét, amelyekben bekapcsolták az alkalmazást, és ha a vizsgált útszakaszon a sofőr nem lépte túl az ott érvényes sebességhatárt, akkor jutalompontokat jegyez fel a program a használónak. A szoftver a helykoordináták alapján tudja, hogy az adott útvonalra mely sebességhatárok vonatkoznak, és kellően naprakész ahhoz, hogy az időszakos korlátozásokat is azonosítsa. Nem tekinti szabálysértésnek, ha valaki rövid ideig – például egy előzéshez – túllépi a megengedett maximális sebességet, feltéve, hogy a manőver befejezése után a sofőr visszalassít a megengedett sebességhatárra. Fontos: Cikázol a sávok között, nem lassítasz a zebránál? Ne tedd!

obbpoint rendőrség hűségpontrendszer alkalmazás

A vezető és az utastársa is „játszhat”

Az OBBPoint alkalmazás használatával nemcsak a felnőttek gyűjthetnek pontokat, hanem az autóban utazó gyerekek vagy a sofőr mellett utazó másik felnőtt is. A gyerekek az applikáció számukra kialakított változatát használva különböző rendőr figurákat – pl. közlekedési rendőröket, kommandósokat, nyomozókat öltöztethetnek, speciális eszközökkel szerelhetik fel őket. A tervek szerint a felnőttek is versenyezhetnek. A szabályos közlekedéssel elért pontjaik alapján a regisztrált játékosok rendfokozatokat kapnak és az azonos rendfokozatúak között a későbbiekben értékes ajándékokat – okostelefont vagy akár autót – is lehet nyerni.

Az OBBPoint alkalmazás hamarosan szabadon letölthető lesz android és iOS változatban is, a használatához regisztráció szükséges. Az OBBPoint nincs autóhoz kötve; a vezető által bármikor ki- és bekapcsolható.

Az alábbi cikkek is érdekelhetnek:

Forrás: police.hu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •