vombat
(fotó: wallpapercave.com)

Az elmúlt napokban ünnepeltük a biológiai sokféleség nemzetközi napját. E jeles alkalomra egy igazán aranyos videóval készült a Fővárosi Állat-, és Növénykert. A főszereplő pedig nem más, mint Wendy, a vombat.

A furcsa erszényes: Wendy, a vombat

A világ állatkertjei közül a budapesti állatkert volt az egyik legelső, amelyik kifejezett céljául tűzte ki, hogy az élővilág sokféleségének minél szélesebb keresztmetszetét mutassa be a nagyközönségnek. Így pedig nem is volt kérdés, hogy a biológiai sokféleség nemzetközi napján a park a legcukibb vombatját mutatta be. A több százéves múltra visszatekintő állatkertben megannyi különböző élőlénnyel találkozhat az idelátogató, ugyanis már az alapító kikötötte, hogy minden egyes állatcsoportot képviseltetni szeretne a parkban.

Ahogyan az az állatkert honlapján is olvasható, a választás nem véletlenül esett Wendyre. A cél az volt, hogy sikeresen példázzák a bidiverzitással kapcsolatos munkálatokat. Ugyanis vombat kizárólag a budapesti állatkertben él. Külön érdekesség emellett, hogy ezt az olykor furának is mondott erszényes fajt a külföldi vadas-, és állatparkok sem látják vendégül. A magyarországi park ebben is élenjár, hiszen nálunk nem csupán élnek, de rendszeresen is szaporodnak a vombatok. Az elmúlt 10 évben pedig Wendy az ötödik vombat, aki Budapesten született. A csodás világrajövetel nemzetközi szinten is kiemelkedő szakmai eredménynek számít. De nézzük is Wendyt, hogyan mutat lakókörnyezetében:

További cikkeink is érdekelhetnek: 

(forrás: zoobudapest)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •