Vw Beetle_3
Fotó: autoevolution.com

Már a 21. század kezdetén létezett tökéletes női kisautó. A 2000-es évek elején több olyan modell is forgalomban volt az autópiacon, amelyek bár kifejezetten nem nekünk nőknek készültek, mégis valahogy tipikus női autóvá váltak. Még most is megdobogtatják a szívünket, ha elvétve találkozunk velük az utakon.  Íme, öt cuki kiskocsi, amelyek után ma is megfordulunk. Neked melyik a kedvenced?

1. Renault Twingo – női kisautó játékkocsi kivitelben

Igazi kompakt női kisautó, amit rengeteg színben lehetett rendelni. Se azelőtt, se azóta nem volt egyetlen olyan márka, modell a piacon, ami olyan színkombinációkkal és fantázianevekkel bírt volna, mint a Twingo2.  Gombóc formájáról, jópofa lámpájáról mindenki egyből felismerte. Olyan „okos” megoldásokat kapott, mint például a hátsó üléssor mozgathatósága. Így a mini autóhoz illő mini csomagtartót egy pillanat műve volt nagyobbra alakítani. Ebben az esetben már a hátsó ülésen lehetetlen volt utazni, de hát valamit, valamiért. A kasztni kialakításának köszönhetően az első szélvédőn a kilátás minden irányban tökéletes.

Renault Twingo_noi kisauto
A színes kisautók jól mutattak az aszfalton (fotó: blog.renault.de)

A kormányozhatósága azért hagyott némi kívánnivalót maga után, kis mérete ellenére elég nagy ívet igényelt egy-egy megforduláshoz. A vezetési élmény ezt leszámítva mindig olyan érzést keltett, mintha egy dodzsemben ülnénk. További sajátossága volt, hogy ha a klímát bekapcsoltuk, rázott az egész autó. A motorhűtő még a megállást és a motor leállítást követően is olyan hangosan zúgott benne, hogy tulajdonosa azt hihette, elfelejtette kikapcsolni.

Renault Twingo
Cuki kék fényezés kockás kárpittal (fotó: Instagram)

2. Nissan Micra – cukiságfaktor kimaxolva

Az igazán nőies Micra. Nem ismerek olyan pasit, aki jó szívvel vette volna napi használatra. Elődje, amit szögletes formája miatt bakancsos Micraként is szoktak emlegetni, korának kedvelt kisautója volt férfiak és nők körében egyaránt. Az új Micra pedig szintén unisexre sikerült, a nevén kívül semmi nem emlékezteti elődjeire. A 2000-es évek Micrájára azonban még ma is felkapja a szemét a legtöbb nő. A Micrát mi is kipróbáltuk, tesztünket itt találod: Nissan Micra: A cukiságon túl

Nissan Micra
Kicsi, piros és női – Nissan Micra (fotó: wheelsage.org)

Az egész autó a vidámságot, cukiságot képviseli, két jellegzetes első lámpájával pedig olyan, mint egy mesebeli béka, ami négy keréken gurul. A sínen csúsztatható hátsó üléssor ebből sem hiányozhatott.  Egyértelműen nőknek készült, tele praktikus tárolórekeszekkel, pohártartókkal. Korának igazi high-tech modellje volt a fedélzeti komputerével, a kormányra szerelt rádiókezelő gombokkal.

Az összeállítás a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2