Idős internetező
(fotó: pixabay)

Országos kampányt indított az NMHH, hogy segítsen felzárkózni az idősebb generációnak az internetezés világában. Ha a te nagyszüleid is lelkes webhasználók, biztosan hasznát veszik majd a Netre fel! digitális tanácsainak.

Netre fel! – kampány az idősekért

Netre fel! címmel programot és országos kampányt indított az idősebb generáció internethasználatának segítése, és digitális felkészültségének javítása érdekében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

A járvány időszakában egyre inkább megnőtt a különböző internetes alkalmazások használata az idősek életében is. Nem is csoda, hiszen ez az egyik legkönnyebb módja annak, hogy a család biztonságosan tartani tudja egymással a kapcsolatot. Az előre mutató találmányok alapján azonban úgy tűnik, hogy ez a lelkesedés nem fog alábbhagyni a 65 év feletti generáció életében. Emiatt hívták életre a Netre fel! kampányt is, melynek legfőbb célja, hogy felvértezze a digitális téren leginkább lemaradó célcsoportokat a megfelelő információkkal és tudással ahhoz, hogy magabiztosan mozogjanak a digitális világban.

Idős internetező
Szinte minden szépkorú kezében már megtalálható az okostelefon (fotó: pixabay/congerdesign)

Használják, de nem értenek mindent

Vári Péter, az NMHH főigazgató-helyettese szerint a pandémia ideje alatti kapcsolattartás egyik legfőbb eszközévé a mobiltelefon vált. Saját kutatásukból pedig az is kiderült, hogy a nagymamák 82, a nagypapák 78 százaléka rendelkezik mobiltelefonnal. Azonban az idős nők mindössze 12, a férfiak 14 százaléka képes, vagy lenne képes egyedül elboldogulni egy okostelefon funkcióival. A kampány így nem csupán a biztonságos böngészésre helyezi a hangsúlyt, hanem segít az idősebbeknek más funkciókban is. Ilyen például, hogy milyen szempontok alapján válasszanak okostelefont, vagy melyik a nekik leginkább megfelelő adathasználati csomag. Segít továbbá abban is a kampány őket, hogy hogyan vásároljanak, vagy éppen miképp bankoljanak.

A szépkorú felhasználóknak pedig amiatt sem kell aggódni, hogy nem tudják majd megfelelően befogadni az információkat. Az oldal nagy méretű feliratokat és gombokat kapott, ezzel is megkönnyítve a navigációt és az információk befogadását. Fontos, hogy az idősebb generáció tagjai is elboldoguljanak a modern technológiákkal, hiszen a digitális vívmányok ma már a mindennapi élet részét képzik.

Internetezéssel kapcsolatos további híreinket itt találod: 

(forrás: mti)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •