balaton őszi úti célok
A Balaton az őszi és téli időszakban is sláger (Fotó: zyx/indafoto.hu )

A Balaton minden évszakban sláger a magyarok körében. Zalakaros, Gyula és Eger lesznek a legnépszerűbb úti célok az őszi szünetben és az október 23-i hosszú hétvégén. A Szallas.hu legfrissebb előfoglalási adataiból az is kiderült, hogy bár a szeptemberi időszak még kiemelkedő volt a belföldi foglalásoknál, októbertől decemberig 20-35 százalékos lehet a visszaesés az előző évhez képest.

Hévíz, Bük és Siófok is a népszerű őszi/téli úti célok között

“Az őszi szünet és az október 23-ai hosszú hétvége foglalásai eddig 12 százalékkal maradnak alul 2019 hasonló időszakájoz képest – mondja Kelemen Lili, a szakportál sajtószóvivője. – Egyelőre van érdeklődés a szilveszteri és karácsonyi ajánlatokra is. Az ünnepi időszakban decemberben 30-a lesz a legtelítettebb, ezt pedig a szenteste követi. A nyárra is jellemző utolsó pillanatos foglalások az utolsó negyedév eredményeit is javíthatják még, de nehéz időszak előtt áll a hazai turizmus.”

visegrádi vár fellegvár
Az őszi valamint az utolsó negyedéves népszerű úti célok között van még Hajdúszoboszló, Egerszalók, Visegrád és Lillafüred. (Fotó: Hotel Honti Visegrád)

A nyár végi foglalások túlszárnyalták a tavalyiakat

A tavaszi teljes megtorpanást robbanásszerű foglalási kedv váltotta fel a nyári szezon előtt. Bár júniusban még harmadával kevesebb foglalás volt, mint tavaly, júliusban már öt, augusztusban pedig 13 százalékkal meghaladta az előző évit.

A portál által közvetített bruttó foglalási érték 10,8 százalékkal nőtt idén nyáron 2019-hez viszonyítva. Az árak változása lekövette a szezont: júniusban 7315 forint volt a fejenkénti és éjszakánkénti átlagár, júliusban 8000 forint, augusztusban 8290 forint. A Tisza-tónál 15 százalékkal, a Velencei-tónál 13 százalékkal, a Balatonnál 9 százalékkal drágult az egy főre vetített éjszakánkénti foglalási ár az előző évhez képest.