Balaton
A magyar tenger, az örök kedvenc

Idén nyáron is abszolút sláger a Balaton a magyar utazóközönség körében. Az összes szállásfoglalás több mint harmada szól ide. A magyar tengert népszerűségben szorosan követi a Velencei-tó és a Tisza-tó. Mutatjuk, melyek a legnépszerűbb balatoni települések, és mely városokat választják azok, akik kisebb tavainknál töltik a jól megérdemelt pihenésüket.

Az augusztus 20-i hétvége teltházas lesz a Balatonon

A Szállás.hu adatai alapján átlagosan 3 éjszakára foglalnak a magyarok idén nyáron a Balaton térségében, és 3 fős társaságok, családok érkeznek. A legnépszerűbb települések élmezőnyében Siófok, Balatonfüred és Hévíz végeztek. Tavalyhoz képest kb. 12%-kal nőtt a foglalások száma. „Több partnerünk azt a visszajelzést adta, hogy 70-90 százalékos a foglaltságuk júliusban és augusztusban” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója.

standolas
Strandolás, lángos, vízibicikli – még mindig ezek a Balatoni nyaralás “fő kellékei” fotó: Pixabay/Sztrapacska74

Részben a Covid-19-nek köszönhetően idén júniusban és júliusban 0,8 százalékponttal nőtt az apartmanokban, 1,5 százalékponttal a vendégházakban, és 2,3 százalékponttal a panziókban eltöltött vendégéjszakák aránya a tavalyi év azonos időszakához képest a magyar tenger partján. Ezzel szemben 5 százalékponttal csökkent a hotelekbe szóló vendégéjszakák száma.

Több apartman, kevesebb hotel

„A népszerű balatoni települések közül a balatonszéplaki apartmanok átlagára a legmagasabb (10 281 Ft/fő/éj), ezt követi Tihany (8806 Ft/fő/éj), Siófok (8314 Ft/fő/éj), Badacsony (8159 Ft/fő/éj) és Balatonfüred (8123 Ft/fő/éj)” – mondta Kolma Kornél, az apartman.hu vezetője. Azoknak a magyar családoknak, akik a lehető legolcsóbban szeretnék kihozni a balatoni nyaralást, Balatonrendesen (4199 Ft/fő/éj) és Balatonkeresztúron (4906 Ft/fő/éj) érdemes szállást keresniük a szakember szerint.

A következő oldalon megtudhatod, melyek a legnépszerűbb balatoni települések.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2