music ül a fűben máv szimfonikus
(Fotó: Freepik)

Piknikkoncertet ad Music ül a fűben címmel augusztus 18-án a MÁV Szimfonikus Zenekar a budapesti Millenáris parkban. A kilátogatók a Nemzeti Táncszínház előtt megszólaló ingyenes koncerten Mozarttól Griegen át Dukas-ig a zeneirodalom legjavából, valamint ismert filmek zenéiből is hallhatnak válogatást. Tipp: A 2021-es Debreceni Virágkarnevál egyik sztárja a QR-kódos galamb lehet

A Music ül a fűben több műfajt vegyít a komolyzenével, úgy hogy még a humor is főszerepet kap

A programot a Mi vagyunk a ZeneMűvek alcímmel hirdették meg, ugyanis ezt az új vállalkozást fogja ismertetni Seidl Dénes trombitaművész, a MÁV Szimfonikus Zenekar tagja, valamint Dénes-Worowski Marcell karmester. A kezdeményezést azzal a céllal indították el 2020-ban, hogy egyesítsék a szórakoztató jellegű előadásokat a komolyzenei kultúrával. A ZeneMűvek kulcsa a közvetlenség és a közérthetőség humorral fűszerezve, amelyet a komolyzenei piknik közönsége élőben is megtapasztalhat.

Augusztus 18- án, este fél 8- kor találkozzunk a Millenárison, az idei komolyzenei pikniken! Zenekarunkat …

Közzétette: MÁV Szimfonikus Zenekar – 2021. augusztus 13., péntek

 

A koncertek az interjú és hangverseny műfajának kombinációját alkotják, ahol egy-egy meghívott hírességgel járják körbe a fiatalokat érdeklő témákat. Ezek között olyanok vannak, mint párkapcsolati pszichológia, ökológiai válság kezelése a hétköznapokban, függőségek, valamint reflektálnak rájuk a klasszikus hangverseny-repertoár és a kortárs zene remekműveivel. A koncertsorozat célja, hogy az intellektuális tartalomnak a zene a beszélgetés közben adjon művészeti kontextust, és ezáltal segítse a komolyzene hétköznapi aktualitásának felfedezését. Az esemény Facebook-oldalát itt találod.

A ZeneMűvek legelső saját projektje a Koncert Plusz volt, amely már négy éve állandó része a MÁV Szimfonikus Zenekar bérletes hangversenyeinek a Zeneakadémián. Emellett a ZeneMűvek a MÁV Szimfonikus Zenekarral egy új bérletes koncertsorozatot is bemutat a 2021/2022-es évadban. A Zene Showja című sorozat helyszíne az Akvárium Klub lesz.

Az alábbi nyár végi programok is érdekelhetnek, ne hagyd ki őket:

Forrás: MTI

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •