debreceni virágkarnevál
(Fotó: debreceniviragkarneval.hu)

Annak ellenére, hogy idén sem lesz karneváli felvonulás és a külföldi fellépők is hiányoznak a járványhelyzet okozta bizonytalanságok miatt, 14 hazai cég, egyesület és intézmény fontosnak tartotta, hogy részt vegyen az általuk megálmodott virágkompozícióval. Így bár kicsit módosult formában, de a közönség 2021-ben is élvezheti a Debreceni Virágkarnevál egyedi hangulatát. Tipp: Óriási tűzijáték és drónshow is lesz Budapesten augusztus 20-án

Idén 14 virágkompozíció lesz látható a Debreceni Virágkarneválon

A virágkocsikat 20-án a Nagyerdei körúton kiállítva láthatja a közönség, este pedig különleges fénytechnikával megvilágítva tekinthetik meg azokat. Augusztus 21-én és 22-én a Kossuth téren és a Piac utcán lesznek láthatók a virágkocsik, amelyeket az érdeklődők ingyenesen és védettségi igazolvány nélkül tekinthetnek meg.

magyar korona virágkompozíció
A Szent Koronát ábrázoló virágkocsi minden évben a felvonulás egyik fénypontja. Idén több városban is kiállítják (Fotó: Debreceni Virágkarnevál)

A Szent Koronát ábrázoló virágkocsit augusztus 20-án Debrecenben, másnap pedig Nagyváradon is bemutatják, majd szeptember elején a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus résztvevői is megcsodálhatják Budapesten.

Tesz-vesz Város, QR-kódos galamb és Majális a Virágkarnevál kiállított virágkocsijai között

A részvevő cégek közül néhányan már elárulták, milyen kompozícióval készülnek a karneválra. Gary Baker, a TEVA Gyógyszergyár Zrt. hatóanyaggyártásért felelős igazgatója kiemelte, a testi egészség mellett a mentális egészségre helyezik a hangsúlyt, ezért választották Szinnyei Merse Pál Majális című festményét alapötletnek. Győrösi Pál, a Richter Gedeon Nyrt. pr- és kormányzati kapcsolatokért felelős munkatársa közölte, hogy választásuk a Tesz-vesz Város figuráira esett. Szöllősi Béla, a Magyar Posta Kelet-magyarországi Területi Igazgatóságának vezetője kifejtette, a 100 éves debreceni postának állítanak emléket postagalambot ábrázoló virágkompozíciójukkal, amelyen már a megújulás is érzékelhető a galamb szájában megjelenő QR-kóddal.

A 2021-es Debreceni Virágkarnevál részletes programját itt találod.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrás: MTI

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •