modern gyárak éjszakája audi győr gyár
Többek között az Audi győri gyárába is betekintést nyerhetünk. (Fotó: Audi Hungaria Zrt.)

Negyedik alkalommal rendezi meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Modern Gyárak Éjszakája nevezetű programsorozatot. A járványhelyzetre való tekintettel az érdeklődők ezúttal virtuálisan tekinthetnek be a gyárak működésébe 2020. november 13-án. Az eseményhez eddig már több mint 60 vállalkozás csatlakozott.

Virtuális gyárlátogatás több mint 60 gyárba

A Modern Gyárak Éjszakája programsorozat célja azon innovatív, high-tech és zöld megoldások megmutatása, amelyek versenyképessé és mintaértékűvé teszik a Magyarországon működő üzemeket, gyárakat. A fertőzésveszély elkerülése érdekében az idei évben a gyárak virtuálisan az esemény honlapján – videókkal, fényképekkel, online tudásbázissal és közösségimédia-játékok keretében – mutatják be működésüket, valamint azokat a fontosabb folyamatokat, technológiákat, amelyekre méltán lehetnek büszkék.

A büki Nestlé Purina Kft. megmutatta, hogyan készülnek a különféle állateledelek.
gyárlátogatás coca cola gyár
A gyárlátogatás alkalmával lehetőségünk van a legkülönbözőbb magyar gyárak működéseibe bepillantani. Az élelmiszergyártástól kezdve az autógyártásig. (Fotó: Modern Gyárak Éjszakája)

Magyarország vezető autóipari gyárai

A virtuális gyárlátogatás alkalmával lehetőségünk van betekinteni Magyarország vezető autóipari cégeinek működésébe is. Többek között megismerhetjük a Continental Automotive Hungary Kft. 30 éves budapesti gyárát, ahol autóelektronikai részegységek gyártása zajlik. Emellett a világ egyik vezető kormánymű-gyártójának, a maklári Robert Bosch Automotive Steering Kft. gyárába, valamint az Audi Hungaria Zrt. győri gyárának működésébe is bepillanthatunk, ahol a minap adták át Európa legnagyobb tetőre épített napelemparkját.

A programsorozaton való részvételre még november 6-ig jelentkezhetnek a vállalkozások. Ennek részleteiről, valamint a teljes programról az eseménysorozat hivatalos honlapján tájékozódhatunk.

Forrás: MTI/Modern Gyárak Éjszakája

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •