mercedes CLA 250
A termelés rugalmas felfuttatása lehetővé teszi az aktuális helyzethez való alkalmazkodást

A Mercedes-Benz folyamatosan bővíti a Plug-in Hybrid hajtással rendelkező EQ Power kínálatát. A vállalat kompaktautó-családjának két hibridmodelljét, a CLA 250 Coupét, a CLA 250 e Shooting Brake-etis kizárólag Kecskeméten kezdték gyártani. Az első hibrid Mercedes egy magyar tulajdonosé lesz.

Hónapokon át tanulták a hibrid Mercedes gyártását

Tavaly háromszor kezdődött meg új modellek sorozatgyártása a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban. Az új CLA Coupé-t előbb az új CLA Shooting Brake, majd ősszel a Mercedes-AMG Performance verziói követték. A termelés a világjárvány ellenére az idei évben is sikeresen zajlik. A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában április 28. óta a gyártás fokozatosan indult be.

hibrid Mercedes gyártás
Először készüknek a hibrid modellek Kecskeméten

Minden új gyártásindítás komplex előkészületeket igényel, ugyanakkor a CLA 250 e Coupé és a CLA 250 e Shooting Brake esetében ez fokozottan igaz volt, hiszen ezúttal hibrid Mercedes modellek sorozatgyártásáról van szó, amelyek először készülnek Kecskeméten. A gyártásban résztvevő munkatársakat hónapokon keresztül képezték a hibrid modellek esetében alkalmazott egyedi munkafolyamatokra és a gyártásindulást megelőzően több mint 2000 munkatárs részesült speciális munkavédelmi oktatásban. Emellett újdonság még például, hogy a csarnokon belül, azokon a munkaterületeken, ahol a munkatársak dolgoznak az autón, kizárólag elektromos hajtással működnek ezek a gépkocsik.

hibrid mercedes Kecskeméten
A munkatársak és partnerek egészsége továbbra is fontos a vállalat számára

A gyár történetében most először, a sorozatgyártás megkezdése előtt már több mint egy évvel Kecskeméten, egy erre a célra kialakított csarnokban épülhettek meg az első prototípusok. A hibrid Mercedes modellek gyártása nagy előrelépés a gyárban működő folyamatfejlesztői tevékenységben.