ferrari könyv
(Fotó: Taschen)

A szép képeskönyvek sosem tartoztak az olcsó kategóriába, egy-egy vaskosabb darabért akár 10-20 vagy akár 30 ezer forintot is elkérhetnek. Na, de vajon mi indokolhat tízmilliós árcédulát egy könyv esetében? Egyszerű, a világ egyik legismertebb autógyártója, a Ferrari! Témába vág: Közel fél milliárd forintba kerül ez a Bugatti Chiron karóra!

Az 514 oldalas Ferrari-könyv mellé speciális állvány is jár

A német divatkönyvek gyártója, a Taschen 2019-ben adta ki az első kimondottan a Ferrari márkát bemutató retrospektív könyvét, amely legalább annyira exkluzív, mint maga a Maranellóban gyártott sportautók egyike. A Ferrari 1947-es alapításának emlékére 1947 darab könyv került nyomtatásba, amiből 1697 darab sima Collector’s Edition, míg a fennmaradó 250 a különleges Art Edition titulust viseli. Az 514 oldalas Ferrari-könyv „soha nem látott fotók gyűjteménye, egyenesen a Ferrari saját archívumából,” olvasható a Taschen hivatalos oldalán. Tipp: Valahol egy közeli garázsban 48 darab Ferrari parkol és mind egy valakié

ferrari taschen könyv
Lakásdekoráció a javából

Ez utóbbi látható a képen is, egyik különlegességét az adja, hogy a Ferrari korábbi vezetői, Sergio Marchionne, John Elkann és Piero Ferrari dedikálták, másrészről pedig a hozzá tartozó steampunk állvány, ami a Ferrari 12 hengeres motorjának formáit mintázza.

A 30 ezer dolláros, azaz kb. tízmillió forintos árcédula ellenére az Art Edition könyveket pillanatok alatt elkapkodták a Ferrari-rajongók, azonban néhány évente egy-egy darab fel szokott bukkanni exkluzív árveréseken, így még nem veszett a dolog, ha valaki egy igazán egyedi könyvvel szeretné feldobni a nappaliját. A nem mindennapi műremekhez egy speciális szekrény, de még egy pár Ferrari-kesztyű is jár, hogy véletlenül se hagyjunk zsíros ujjlenyomatokat a tökéletesre krómozott állványon.

Hasonló cikkek, amik érdekelhetnek:

Forrás: Taschen

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •